miercuri, 29 iunie 2011

Bacalaureat in ministeriatul Funeriu...Aproape toti elevii de la Grupul Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu au fost eliminati...

Un numar de 111 elevi din cei 159 prezenti in centrul de examen de la Grupul Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu au fost eliminati, miercuri, de la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat.
Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Hunedoara, Alexandru Lautaru, a declarat ca 111 elevi din cei 159 prezenti in centrul de examen de la Grupul Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu au fost eliminati de la proba de matematica din cadrul examenului de bacalaureat pentru frauda sau tentativa de frauda.
"Nu pot sa va dau mai multe amanunte legat de acest subiect, acum incercam si noi sa vedem ce s-a intamplat acolo", a spus Lautaru.
Lautaru a adaugat ca unul dintre subiecte ar fi fost rezolvat si s-a declansat o ancheta pentru a se afla cine a rezolvat subiectul.
Surse din cadrul ISJ Hunedoara au declarat ca eliminiarea candidatilor s-a facut in urma unui telefon anonim in care o persoana anunta ca in sase sali de examinare unul dintre subiectele date candidatilor a fost rezolvat.
Colegiul Tehnic Agricol "Alexandru Borza" Geoagiu a fost infiinţat în anul 1891 ca Şcoala Medie de Agricultură de către nobilul maghiar Kun Kocsard, deci este o scoala de traditie in localitatea respectiva.Ce s-a intamplat astazi la acest liceu depaseste orice imaginatie in materie de "aranjamente" si este cat se poate de clar faptul ca daca lucrurile se confirma, in acest caz este vorba de "un aranjament" la care si-au dat "acordul" mai multe persoane din cadrul comisiei de bacalaureat.
Legat de ce s-a intamplat la Geoagiu, colegul nostru "neutru", ministrul Funeriu a declarat ca..."Inspectorul ne-a anuntat prin linia verde deschisa la minister pentru BAC. Se pare ca elevii de acolo aveau deja rezolvarile subiectelor. Am solicitat Politiei sa deschida o ancheta, iar responsabilii vor raspunde în fata legii".
Întrebat daca profesorii asistenti şi angajatii scolii respective vor fi sanctionati de către Minister, şeful Educatiei a răspuns ca "e posibil sa fie vorba de fapte de natura penală".
Pana aici declaratiile par a fi in regula, doar ca, actualul ministru a continuat...
„Ceea ce vedem astăzi este rezultatul direct al reformelor Marga şi Andronescu. Zece din cei 12 ani petrecuţi în şcoală de cei care dau astăzi Bacalaureatul sunt sub conducerea lui Marga, Andronescu, PNL sau PSD la minister”.
Ce parere aveti de aceasta ultima declaratie? In primul rand, Andrei Marga a fost ministru al Educației Naționale între 5 decembrie 1997 și 28 decembrie 2000, în cabinetele Ciorbea, Vasile și Isărescu, din partea PNTCD.Cei care sustin acum bacalaureatul abia intrau in invatamantul primar pe vremea aceea iar ce a facut atunci Andrei Marga pentru educatie chiar se numeste reforma.Doar ca, in vremurile acelea, Daniel Funeriu nu mai era in Romania si nu are cum sa stie care a fost adevarul acelor vremuri.
Si inca ceva, eu unul nu imi amintesc ca in anii la care face referire ministrul sa fi fost nevoie ca DNA-ul sa "intervina" pentru a rezolva fraudele de la examenele de bacalaureat.
Si pentru ca a venit vorba de actualul ministru al Educatiei, aseara acesta a continuat show-ul la posturile de televiziune PDL-iste.
"Deci domnu' Turcescu...", i s-a adresat ministrul moderatorului emisiunii de la 10 TV, Radu Moraru. Râsetele din public l-au făcut pe Funeriu să-şi dea seama de gafă, moment în care s-a ridicat în picioare şi i-a întins mâna gazdei. "Editaţi, editaţi!", s-a adresat el cuiva din regie.
Jumătate de oră mai târziu, ministrul Educaţiei a ajuns la o altă emisiune, de data aceasta la B1 TV, avându-i ca parteneri de discuţie pe Robert Turcescu şi pe Ion Cristoiu. Întrebat despre confuzia de nume din emisiunea lui Radu Moraru, Funeriu a explicat: "Eram în emisie, m-am uitat la ceas şi stiam că trebuie să vin la domnul Turcescu şi i-am spus astfel. M-a taxat imediat şi mi-a spus «domnul ministru Andronescu»", a povestit Funeriu.
Însă după alte câteva minute, Funeriu a gafat din nou, adresându-i-se lui Ion Cristoiu cu "Domnu' Turcescu".
"Turcescu este el", a lămurit Ion Cristoiu. Robert Turcescu şi-a pus mâinile în cap, iar Funeriu a conchis : "Azi e ziua gafelor".
Şeful Clinicii de Psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal din Bucureşti a explicat, că Funeriu a încurcat numele moderatorilor pentru că Turcescu este cel de care se teme cel mai mult. "În faţa lui Turcescu nu vrea să dea greş pentru că el e profesorul care l-a ascultat şi l-a arătat cu degetul", a declarat Florin Tudose.
Citind aceasta explicatie a lui Florin Tudose imi dau seama de ce Emil Boc repeta in permanenta..."Domnul presedinte Basescu...Presedintele Basescu...Basescu".

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu