marți, 14 iunie 2011

Cine santajaza? PDL-ul pe cei de la UDMR sau invers?

Într-o emisiune la TVR1, Marko a fost întrebat ce va face Uniunea dacă PDL condiţionează angajarea răspunderii Guvernului pe Legea Statutului minorităţilor de asumare a proiectului privind reorganizarea teritorială în opt judeţe. "N-o votăm, dar nu cred că vom ajunge acolo. Nu s-a lucrat până acum astfel în coaliţie. Am discutat problemele şi până acum am reuşit să ne corelăm. Statutul minorităţilor figurează în programul de guvernare, în timp ce a apărut mai recent ideea de reorganizare administrativă", a explicat vicepremierul.
Pe de altă parte, Marko Bela s-a referit şi la proiectul de reorganizare teritorială propus de USL. "E şi aceasta o soluţie raţională existentă în unele ţări (...) Ideea de două trepte, deci o regiune şi să rămână judeţele, se poate dacă se gândeşte în mod raţional împărţierea atribuţiilor, ce trebuie să facă regiunea şi ce trebuie să facă judeţele", a spus liderul Uniunii.
Si preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor a susţinut că nu se pune problema aceptării acestei variante, cele opt regiuni de dezvoltare dovedindu-şi ineficienţa în timp. Mai mult, el a insistat pe proiectul politic al UDMR în privinţa reorganizării, care prevede înfiinţarea unei regiuni prin gruparea Harghitei, Covasnei şi Mureşului.
Asadar la nivelul sau cel mai inalt, UDMR-ul nu este de acord cu renuntarea la judete.Mai mult decat atat cei de la UDMR nu doresc sa promoveze aceasta lege ca moneda de schimb pentru Statutul minoritatilor.
Doar ca, ca o parere personala, eu cred ca pana la urma cei de la UDMR isi vor impune punctul de vedere.Asa cum au facut-o de fiecare data.Si, in urma unor "asa zise negocieri" se va ajunge la un numar mai mare de 8 regiuni, una dintre ele, cea maghiara fiind formata exclusiv din judetele Mures,Harghita si Covasna.Si daca ne amintim si de "manifestatia" din ziua de Rusalii din asa zisa Tara a Secuilor, de manifestatia de la Londra pentru "aceeasi cauza" si de deschiderea Biroului Ţării Secuilor la Bruxelles, parca realizam ca ceva nu mai este in regula.Iata cum a ajuns astazi Romania, sub conducerea lui Basescu, a lui Boc si a celor de la PDL...
Trist este faptul ca de pierdut nu pierd cei de la PDL, ci noi, romanii...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu