luni, 20 iunie 2011

Regionalizarea Romaniei...motiv de fisura in coalitie?

Discuţiile din şedinţa de dimineaţă a coaliţiei despre reorganizare nu au ajuns la un rezultat concret, iar deputaţii şi senatorii UDMR se întâlnesc la ora 14.00, la Parlament, pentru a discuta acest subiect şi despre Statutul minorităţilor.
Uniunea este nemulţumită de faptul că membrii comisiei pentru Drepturile Omului de la Camera Deputaţilor modificat, joi, cu sprijinul PDL, un articol din Statutul minorităţilor care interzicea practic statului să reorganizeze teritorial-administrativ o zonă locuită de minorităţile naţionale. Mai mult, UDMR nu acceptă soluţia PDL privitoare la regionalizare pentru că, spun liderii Uniunii, aceasta pune în pericol unitatea minorităţii maghiare din România.
Pe mine unul m-a surprins declaratia de ieri a lui Kelemen Hunor care ameninţă că maghiarii vor ieşi din nou pe stradă dacă forţează cineva dizolvarea comunităţii maghiare din zona Harghita, Covasna, Mureş. Declaraţia a fost făcută jurnaliştilor americani de la Associated Press, care au realizat un material despre problema regionalizării în ţara noastră.
Jurnaliştii americani de la Associated Press spun că problemele au apărut după ce preşedintele Traian Băsescu a refuzat crearea unei regiuni exclusiv maghiare. Reorganiazarea teritorială nu este pe placul politicienilor maghiari care vor independenţa Ţinutului Secuiesc, mai spun ziariştii străini.
Si cum in presa din ultimele zile mai scrie si faptul ca Traian Basescu ar vrea sa le "reteze maghiarilor elanul" pentru a recastiga electoratul din Ardeal, lucrurile incep sa se lege.
Ce va fi pana la urma vom vedea...Ca sa fiu sincer, mie unul nu mi-ar parea rau ca cei de la UDMR sa constientizeze faptul ca au fost "trasi pe sfoara" de catre Traian Basescu si PDL...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. rusine sa va fie va targuiti cu unguri pentru anpartirea tari noastre traiasca romania si armata romana si voi maghiarilor va jucati cu focul.

    RăspundețiȘtergere
  2. ati pus bozgori dupa masa an parlamentul tarii nu va ie rusine tradatorilor si uite ce fac acuma gasca lui marko bela .

    RăspundețiȘtergere