luni, 6 iunie 2011

Metodologiile de aplicare a Legii Educaţiei Naţionale au intrat in dezbatere publica...

Aproximativ 60 de metodologii de aplicare a Legii Educaţiei Naţionale au fost postate pe site-ul Ministerului Educaţiei, pentru a intra în dezbatere publică.
Aceste materiale pot fi citite aici

” Aceste metodologii au fost elaborate cu peste 1.400 de cadre didactice, dintre care 1.100 sunt membri de sindicat, împreună cu peste 40 de organizatii neguvernamentale, peste 20 de asociaţii profesionale”, a precizat Daniel Funeriu.
Ministrul Educaţiei a adăugat că instituţia pe care o reprezintă este deschisă propunerilor venite din partea cadrelor didactice.

“Cred că pentru prima dată reforma nu mai vine prin fax de la minister, ci, dimpotrivă, ea este generată de jos în sus şi ministerul este foarte deschis la propunerile foarte pertinente, foarte pertinente ale cadrelor didactice şi ale celor care conduc sistemul în teritoriu”, a mai spus Funeriu.

Acestea sunt declaratiile oficiale ale ministrului educatiei.
Poate ca ar fi bine ca cei interesati sa citeasca cu atentie aceste metodologii pentru ca prin ele se aplica noua Lege a Educatiei.Dupa o prima lectura am constatat ca multe dintre aceste metodologii nu au nimic in plus fata de legea in sine, iar altora nu le-am inteles sensul.Este adevarat ca este foarte multa informatie si ca fiecare metodologie trebuie citita cu atentie si abia apoi trase niste concluzii.
Eu nu am inteles, de exemplu, sensul metodologiei privind acordarea concediilor de odihna, toate lucrurile prevazute in metodologie sunt copiate din lege.
Tot la o prima lectura am observat ca atat pentru a fi mentor cat si pentru a face parte din corpul de experti educationali trebuie sustinut un examen, cu locuri limitate, la nivel de inspectorat.Si cum dintre expertii educationali se aleg directorii ne putem trezi, teoretic vorbind, ca doar simpatizantii PDL sa promoveze acest examen.
In concluzie, aceste metodologii sunt puse in dezbatere publica si va invit sa le cititi...In limita timpului disponibil o voi face si eu si cele mai interesante concluzii le voi posta aici...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu