vineri, 11 mai 2012

Fara vacanta de Pasti in anul scolar viitor?

Fostul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba, a semnat în 24 aprilie un ordin de aprobare a structurii anului şcolar 2012 - 2013 (Ordinul nr.3794/24.04.2012) fără să ţină cont de cea mai mare sărbătoare creştină, Paştele, care nu mai coincide, ca şi până acum, cu vacanţa de primăvară.

Pe site-ul Ministerului Educaţiei a fost publicat ordinul ministrului Cătălin Baba, care aproba în 24 aprilie structura anului şcolar 2012 - 2013. Potrivit documentului, anul şcolar va avea două semestre. Semestrul I va începe luni, 10 septembrie 2012, şi se va încheiea vineri, 21 decembrie 2012. El va fi întrerupt de o vacanţă de o săptămână, programată în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie, de care vor beneficia, ca şi până acum, doar copiii de la grădiniţă şi elevii din învăţământul primar.

Din 22 decembrie, elevii intră în vacanţa de iarnă, care va avea şi acum trei săptămâni şi dura până duminică, 13 ianuarie.

Cursurile celui de-al doilea semestru încep luni, 14 ianuarie 2013 şi se încheie vineri, 21 iunie 2013. Şi cel de-al doilea semestru este întrerupt de o vacanţă, cea de primăvară, programată însă total aiurea. Mai exact, oficialii din minister au stabilit ca vacanţa de primăvară să fie cam în aceeaşi perioadă ca şi anul acesta (când a fost în perioada 7 - 22 aprilie, adică o săptămână înainte de Paşti şi o săptămână după), fără să ţină cont că anul viitor Paştele cade în 5 mai, deci după două săptămâni de la încheierea vacanţei.

"Şcoala altfel", programată în săptămâna de dinaintea vacanţei de primăvară, va avea loc anul viitor în perioada 1 - 5 aprilie.

Ordinul a fost scos în urmă cu puţin timp de pe site-ul ministerului, ceea ce ar putea însemna că el ar putea fi rectificat.

Asadar, in viziunea fostului ministru Baba, elevii nu ar fi trebuit sa aiba vacanta de Pasti.

Este bine ca ordinul a fost retras de pe site si ca, probabil va fi schimbat.Este adevarat faptul ca in luna mai este poate prea tarziu pentru o vacanta de doua saptamani daca tinem cont de faptul ca semestrul al II-lea va incepe pe data de 14 ianuarie.

Probabil ca solutia ideala ar fi ca vacanta din aprilie sa dureze doar o saptamana si sa se “lipeasca” de “Scoala altfel” urmand ca, de Pasti, elevii sa beneficieze de o alta vacanta de o saptamana.

Asteptam noul ordin de ministru cu privire la structura anului scolar 2012-2013…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

9 comentarii:

  1. Da de ce n-ar mai fi o mini vacanta 1-6 mai ca si asa 1 mai este zi libera !Sa se mai gandeasca guvernantii nostrii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mini-Vacanta in perioada 1-7 Mai 2013,de Miercuri pana Marti sau din 27 Aprilie-12 Mai 2013 VACANTA de PASTI si SCOALA ALTFEL din 22-26 Aprilie 2013 !

      Ștergere
  2. mai ramane sa luati acadica la copii k vad k alocatiile leati luat vacantele la fel ce mai urmeaza? oare nu va e rusine asa ati anvatat voi guvernantilor?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana la uram, cum ramane, oare cu vacanta noastra de Pasti...?Nu a aflat nimeni?

    RăspundețiȘtergere
  4. Frate...De ce nu ne ia toate vacantele?

    RăspundețiȘtergere
  5. Deci ? Organizatia cadrelor didactice a PNL - mai faceti ceva referitor la vacanta de Paste a elevilor ? Am vazut pe site-ul Min. Inv. ca s-a semnat un acord cu federatiile sindicale din invatamant , ieri. Era momentul sa introduceti in acest acord si problema vacantei. Pana si pe vremea lui Ceausescu aveau copiii vacanta de Paste.

    RăspundețiȘtergere
  6. un guvern de c***t astia ne fura tot sa aiba ei fomisti dracului furati ma de aia multi stau la puscarie ca nau locuri nici de munca faceti vile si masini luxoase pe spatele nostu monstrilor ce sunteti javrelorrr

    RăspundețiȘtergere