duminică, 6 mai 2012

Pe cine a deranjat Corina Dumitrescu?

Iata ca, inainte de investirea guvernului Ponta asistam la o ofensiva media fara precedent impotriva ministrului desemnat pentru educatie, Corina Dumitrescu.

As vrea sa spun de la inceput faptul ca liberal fiind mi-as fi dorit ca pentru aceasta functie sa fie desemnat d-ul profesor Andrei Marga, un om pe care il apreciez foarte mult doar ca, algoritmul politic fiind altul nu am avut nimic impotriva desemnarii pentru aceasta functie a doamnei Dumitrescu.

De cateva zile asistam la hartuirea in presa a d-nei Dumitrescu, mergand de la greseli de redactare in CV , acuze de plagiat si pana la “descoperirea” de a nu fi studiat la Universitatea Stanford.

Sa le luam pe rand…Faptul ca in CV apar acele greseli de redactare nu cred ca inseamna decat faptul ca secretara care a scris textul respective avea probleme cu limba romana.A acuza pe cineva care a locuit o perioada intr-un oras, in cazul de fata Stanford, ca nu stie sa scrie corect numele orasului respectiv este cel putin deplasat.

Este cat se poate de clar faptul ca in cazul CV-ului d-nei Dumitrescu nu este vorba decat de simple greseli de redactare, grave dar scuzabile pana la urma.

Cat priveste “descoperirea” celor de la hotnews potrivit carora Corina Dumitrescu nu ar fi fost inscrisa la un program al Universitatii Stanford, m-a bucurat aseara atunci cand am citit ca atunci cand a urmat programul respectiv, d-na Dumitrescu purta numele de Radu.

A mai “explodat” in presa si acuzatia de plagiat, doar ca, in cazul acesta justitia s-a pronuntat in favoarea d-nei Dumitrescu, deci acuzatia nu isi mai are sensul.

Ca o concluzie, se pare ca “cineva” este deranjat de aceasta numire in fruntea ministerului Educatiei.Si acel “cineva” incearca prin toate mijloacele sa impiedice aceasta investire.Cine este acest “cineva” va las pe dumneavoastra sa ghiciti.Eu am o banuiala, dar nu vreau sa o comentez astazi aici.

In final as vrea sa mai spun cateva lucruri…Va mai amintiti de “sinistrul” ministru Funeriu?

Acesta nu avea atunci cand a fost numit ministru nici CV, nici diploma de bacalaureat si nici carte de munca.

Era la primul lui job in Romania si habar nu avea de unde vine.Nu era nici profesor universitar, nu era nici profesor de liceu, nu era nici macar educatoare de gradinita.Era un nimeni venit din neant.Nici macar diplome echivalate in Romania nu avea iar pe cele din strainatate nu le-a vazut nimeni vreodata.

Ei bine, cu toate acestea, niciodata Daniel Funeriu nu a fost contestat de presa asa cum a fost contestata d-na Dumitrescu zilele acestea…De ce credeti? Asa cum am spus si mai sus… Eu am o banuiala, dar nu vreau sa o comentez astazi aici…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

3 comentarii:

  1. Cristi, cine este acest ,,cineva''? Esti din nou enigmatic. Incerc eu sa ghicesc? Miclea? Croitoru? Zoe Petre? Cristiana Anghel?

    RăspundețiȘtergere
  2. Trimite-mi prin e-mail sau messenger. M-ai facut curios.

    RăspundețiȘtergere