miercuri, 18 august 2010

Adevaratii vinovati pentru tragedia de la Maternitatea Giulesti...

Conform ministrului Sănătăţii, CSEKE Attila, accidentul de la Maternitatea Giuleşti este „teribil, una dintre cele mai grele tragedii din istoria sistemului sanitar românesc“.
Imediat după accident, de la Maternitatea Giuleşti au fost transferaţi 114 pacienţi, dintre care 53 de nou-născuţi şi 61 de femei.
Accidentul a fost provocat, conform primelor date, de o instalaţie improvizată care alimenta cu energie electrică sistemul de aer condiţionat.
În salonul în care a avut loc accidentul, se aflau 11 bebeluşi, dintre care 3 au murit în timpul accidentului, iar un al patrulea a murit în cursul nopţii de luni spre marţi. Ceilalţi şapte prezintă arsuri de până la 80% din suprafaţa corpului.
Conform martorilor, în salonul de terapie intensivă nu se afla nici o asistentă, deşi conform regulamentului, acestea ar fi trebuit să îi vegheze pe bebeluşi tot timpul.
Bebeluşii din salonul de terapie intensivă au fost transferaţi al Spitalul Grigore Alexandrescu, unde sunt supravegheaţi şi se încearcă salvarea lor.
Acestea sunt faptele...Patru bebelusi au decedat si alti sapte sunt in stare foarte grava.Ministrul
sanatatii face declaratii contradictorii desi este cat se poate de clar ca el poarta o mare parte din vina pentru ce s-a intamplat acolo.Doar ca lista vinovatilor este cu mult mai lunga.Cel putin din punct de vedere moral.Va mai amintiti perioada in care ministru al sanatatii era Eugen Nicolăescu? Poate ca si atunci erau discutii cu privire la managementul sanatatii, doar ca atunci erau investitii in sanatate.Atunci medicii nu plecau din tara iar spitalele nu erau fara medicamente si fara dotari asa cum sunt acum.Ar fi bine sa nu uitam de guvernarea din perioada aceea...Nu pentru ca era PNL-ista ci pentru ca a fost cea mai performanta guvernare de dupa Revolutie.
Revenind la ce s-a intamplat la Maternitatea Giulesti.Vina pentru ce s-a intamplat acolo vine de la varf...Cu siguranta ca in urma anchetei vinovat va fi gasit un angajat oarecare.Doar ca adevaratele cauze sunt altele.De vina este, fara nici un fel de dubiu, actualul guvern.Pentru ca a adus tara intr-o situatie de saracie in care nu a mai fost pana acum.Micul Boc ne "flutura" de fiecare data aceeasi declaratie...ca este criza.Doar ca aceasta criza a ramas doar la noi.Toate tarile din UE au iesit din criza si au inceput sa creasca economic.Doar la noi este altfel...Domnilor Basescu, Boc, Videanu, Berceanu si ceilalti care ne conduceti, pentru "imbuibarea" voastra ati calcat cu adevarat pe cadavre...Bebelusii aceia nu aveau nici cea mai mica vina pentru incompetenta dumneavoastra.Nu ei sunt de vina pentru ca ati adus sistemul sanitar la pamant.Nu ei sunt de vina pentru ca ati blocat angajarile in sistemul bugetar si ca daca pleaca cineva din sistem nu mai vine nimeni in locul lui.Nu ei sunt de vina pentru ca fondurile pentru sanatate si pentru educatie in loc sa ajunga acolo unde trebuie au ajuns in buzunarele voastre...Nu ei sunt de vina pentru faptul ca banii ce trebuiau investiti in dotarea spitalelor sunt folositi de copiii si de rudele voastre pentru vacante exotice si masini puternice.
Opriti acest "jaf" pe banii publici...Ganditi-va ca in afara de voi, cei imbuibati, in tara aceasta mai traiesc inca milioane de oameni care isi doresc doar o viata decenta...
Daca in salonul acela nu se afla nimeni in momentul exploziei, acest lucru se datoreaza faptului ca angajatii din sanatate sunt insuficienti.Pentru ca acest guvern a convenit cu FMI-ul ca acesti angajati sunt, de fapt, prea multi.Daca instalatia de aer conditionat era veche si improvizata, acest lucru s-a datorat faptului ca in spitale, sub guvernul Boc nu se mai fac nici un fel de achizitii.
Se spune in popor ca "pestele de la cap se impute"...Domnilor guvernanti, va rugam...lasati-ne...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. gabriel teodorescu18 august 2010 la 09:31

    PETIŢIE: Alungaţi pericolele din spitalele româneşti! SEMNEAZĂ ŞI TU
    Tragedia de la Maternitatea Giuleşti este doar ultima dintr-un şir lung de probleme cu care se confruntă spitalele româneşti. Pentru a evita astfel de situaţii pe viitor, telespectatorii REALITATEA TV şi cititorii REALITATEA.NET cer autorităţilor verificarea instalaţiilor de curent, gaze şi apă în unităţile medicale din România. Sunteţi invitaţi să semnaţi PETIŢIA pentru a avea condiţii decente în spitalele din România.
    semneaza aici

    http://www.realitatea.net/audit-de-urgenta-in-spitalele-romanesti-petitie-medici-maternitate-giulesti_731675_semneaza.html

    RăspundețiȘtergere
  2. gabriel teodorescu18 august 2010 la 09:34

    ...si mai spun deblocati fondurile pt sanatate si educatie... ssingurele domenii care vor mai ptea salva Romania.
    ...luati de la turism, industrie, si de la toate agentiile care toaca banii publici si investiti in oameni!...

    RăspundețiȘtergere