luni, 7 mai 2012

Mai are sens clasa pregatitoare?...

După o luptă inutilă cu guvernanţii PDL, în urma căreia nu au reuşit să-i convingă de absurditatea introducerii clasei zero la ciclul primar, parintii si-au inscris copiii la clasa pregatitoare.Intrebarea care se pune acum, dupa demiterea guvernului PDL este daca clasa pregatitoare isi mai are sensul.

Se stie faptul ca si acum există multe dileme ale implementării clasei pregătitoare: şcoala versus grădiniţa, necesitatea unui număr mai mare de săli de clasă adecvate, a dotărilor specifice (mobilier, băi, jucării, materiale didactice), a spaţiilor special amenajate pentru somnul obligatoriu al copilului de şase ani, dar şi o problemă de resurse umane, resurse materiale, alocări bugetare locale, formarea şi evaluarea personalului calificat, evaluare copii, obligativitatea parcurgerii clasei pregătitoare în scopul înscrierii în clasa I, lipsa documentelor şcolare: plan cadru, programă, curriculum, etc.

Cum o sa procedeze noul guvern cu privire la aceasta problema?

Un raspuns este greu de dat daca tinem cont de faptul ca multi dintre copii au fost deja inscrisi in clasa pregatitoare care va incepe din toamna.Doar ca, guvernul trecut nu s-a ingrijit in nici un fel sa rezolve infrastructura pentru ca aceasta clasa sa poata functiona in conditii normale.

Ca o parere personala, clasa pregatitoare ar trebui desfiintata, cu modificarile legislative aferente facute in regim de urgenta.Este o problema delicata, dar care poate sa fie rezolvata in favoarea parintilor si a copiilor.

Am evita astfel multe probleme grave care ar putea sa apara in toamna, odata cu prima zi de scoala.

Adevarul este ca va fi foarte greu sa se “stearga urmele” fostului guvern PDL, cel care s-a aflat in cea mai mare parte a guvernarii sale in stare de “delirium tremens”…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Un comentariu:

  1. Oricum este o stupizenie de la inceput, asa cum o srtupizenie ar fi si an de facultate pentru cei care nu au luat bac-ul si vor sa incerce peste un an. In acest sens ambele idei sunt la fel de stupide.

    RăspundețiȘtergere