sâmbătă, 3 iulie 2010

Din "intelepciunea" presedintelui..."Hai să renunţăm la ţăţisme, vreţi?"

"Hai să renunţăm la ţăţisme, vreţi?". Acestea sunt cuvintele lui Traian Băsescu, adresate unei profesoare din Dorohoi, unul dintre locurile puternic lovite de inundaţii care a fost vizitat vineri de preşedinte.
Profesoara era foarte necăjită, ca şi ceilalţi oameni prezenţi în locul respectiv, din cauza situaţiei create de inundaţii. La un moment dat, Traian Băsescu a întrebat-o de ce nu şi-a asigurat casa. Femeia s-a supărat foarte tare la auzul întrebării preşedintelui, şi i-a spus că îi este foarte greu să se descurce cu doar 1.100 de lei pe lună.
"Pe ce, Doamne iartă-mă, să îmi mai fac asigurare?", l-a întrebat femeia. Apoi, preşedintele, sătul de atâta vorbărie i-a spus femeii din Dorohoi: "Hai să renunţăm la ţăţisme, vreţi?", şi a plecat mai departe.
Preşedintele Băsescu a vizitat vineri zonele afectate de inundaţii din Botoşani şi Suceava. El ajuns şi la Dorohoi, una dintre localităţile cele mai afectate de inundaţii.
Sursa: http://www.antena3.ro/
Intreaga discutie poate fi vazuta aici

Un lucru este cat se poate de clar.Presedintele nu a avut "chef" sa viziteze sinistratii din Moldova, el a facut-o tarziu si la presiunea televiziunilor.
Traian Băsescu a vorbit cu sătenii din Pătrăuţi şi s-a interesat dacă oamenii au unde dormi, dacă au apă şi mâncare. Printre altele, şeful statului a făcut şi o glumă cu o localnică ce se plângea de distrugerile făcute de ape: "Doamnă, şi mie mi-au stricat straturile de roşii de la Bucureşti", a spus Băsescu.Pare cel putin cinica o asemenea afirmatie in fata unor oameni care si-au pierdut toata agoniseala de o viata.Chiar nu stiu ce inundatii au fost la Bucuresti care sa-i strice straturile de rosii presedintelui, dar cu siguranta ca, femeia respectiva suferea.Si poate ca astepta altceva de la "primul om al tarii"...Macar o vorba buna...
Dar sa revenim la ce s-a intamplat la Dorohoi.Toata lumea stie ca acolo, la Dorohoi, inundatiile au atins nivelul lor maxim.Toata lumea stie ca acolo au murit oameni si ca multe case au fost luate de ape.Toate lumea stie ca oamenii de acolo traiesc de cateva zile in tensiune din pricina ploilor care nu se mai opresc.Ei bine, in acest moment greu pentru locuitorii de acolo a ajuns si presedintele la ei.Nu vreau sa comentez faptul ca, de cand au inceput inundatiile si pana cand cineva din partea conducerii tarii s-a "obosit" sa mearga in Moldova, au trecut cateva zile bune.Nu vreau sa comentez nici faptul ca presedintele a "aparut" dupa alte cateva zile, desi era normal ca, in calitatea sa oficiala sa mearga acolo din prima zi in care inundatiile au facut victime.
Ajuns la Dorohoi si intrebat de o doamna profesoara ce sanse mai are ea sa isi refaca casa presedintele a intrebat-o cinic de ce nu are asigurare.Va spun eu de ce doamna respectiva nu are asigurare, domnule presedinte.Pentru ca salariul doamnei este foarte mic.Iar vina este atat a dumneavoastra, cel care ati promulgat marirea salariilor profesorilor cu 50% si apoi ati renuntat la aceasta marire, cat si a guvernului PDL-ist care, dupa doi ani de guvernare dezastruoasa, a redus salariile profesorilor cu 25%.Chiar asa...De unde sa plateasca doamna respectiva asigurarea pe casa, in conditiile in care a declarat ca este singura si ca din banii acestia trebuie sa creasca si un copil? Doamna respectiva pierduse tot ce avea material.Dar cel mai mult a fost deranjata de faptul ca este "injosita" de catre acest guvern.Ei bine, reactia presedintelui la suferinta acestei doamne a fost replica......"Hai să renunţăm la ţăţisme, vreţi?"...
O replica care va intra in "istorie" alaturi de "păsărica, găozarul, ţiganca împuţită şi mogulii rechini"...Se spune ca fiecare tara are conducatorii pe care ii merita! Oare asa sa fie?
In incheiere as mai vrea sa spun ceva...In discutia cu respectiva doamna, presedintele a afirmat..."La ce calitate are educatia, mai aveti de discutat...".Cu alte cuvinte, intr-un mod ironic, presedintele a dorit sa spun ca educatia nu este de calitate in Romania.Eu unul, nu cred lucrul acesta.S-a putut vedea si zilele trecute la admiterea in liceu, ca avem scoli unde ultima medie de intrare a fost 9.93.Se stie ca avem olimpici care fac cinste tarii.Dar probabil ca presedintele este nemultumit de educatia din Romania vazand "balbaielile si dezacordurile" pe care le face fiica sa, Elena la mai toate iesirile in public la care participa.Doar ca, in cazul acesta este si vina parintilor, nu doar a scolii...Sa nu uitam ca cei sapte ani de acasa vin din familie si nu de la scoala...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. Oare ce legatura exista intre inundatiile din tara si reinfiintarea Partidului Comunist Roman?

    http://brasovean2008.blogspot.com/2010/07/romania-vazuta-politictimpul3.html

    RăspundețiȘtergere
  2. omul LUMINAT
    inchide Ori găsim un drum, ori facem unul! Fie chiar si aruncand in aer, cu Exploziv, mafia care a ingenuncheat Romania! Va alaturati noua si mergem impreuna spre Lumina, sau ramaneti in intunericul in care v-au aruncat timp de douazeci de ani. Romani, ALEGEREA este a VOASTRA, nu a LOR!
    Despre NoiALTĂ FAȚĂ A „CRIZEI”: ȘAPTE MILIOANE DE LIRE STERLINE. ȘPAGĂ PENTRU PREȘEDINTE, DE LA BAE Systems!

    http://www.exploziv-news.ro/afaceri-mafie/480-alt-fa-a-crizei-apte-milioane-de-lire-sterline-pag-pentru-preedinte-de-la-bae-systems.html

    http://www.orator.ro/protest/7-milioane-de-lire-sterline-comisionul-lui-traian-basescu-de-la-bae-systems/#more-6447

    RăspundețiȘtergere