miercuri, 7 iulie 2010

Domnule prim-ministru, respectati legea si lasati promisiunile electorale...

Premierul Boc a avansat data de 1 ianuarie pentru încetarea aplicării tăierilor impuse de măsurile de austeritate.
"Sperăm cât mai repede cu putinţă să putem face restructurarea aparatului bugetar. Ştiţi că este în derulare. Deja guvernul a adoptat unele acte normative necesare, astfel încât, de la 1 ianuarie, să revenim la situaţia actuală sau la un nivel cât mai aproape de cel de astăzi al salariilor bugetarilor. Totul depinde de modul în care autorităţile locale şi celelalte responsabile vor realiza procesul de restructurare. Din partea Guvernului, vreau să vă asigur că există voinţă totală de a merge până la capăt cu procesul de restructurare", a declarat Boc.
Aceasta este declaratia premierului Boc.Este vorba de acelasi Emil Boc, care cu cativa ani in urma "cadea in cap ", in direct, de pe scarile unui post de televiziune.Cu urmarile pe care suntem noi nevoiti sa le suportam acum...Exista in popor expresia "esti cazut in cap"...Este posibil ca aceasta expresie sa fi fost inspirata dintr-un caz asemanator.
Sa revenim la declaratia premierului cu privire la salarizarea bugetarilor.
Din punctul meu de vedere sunt doar vorbe.Acest guvern nu este in stare sa respecte legislatia in vigoare si ei ne vorbesc despre revenirea salariilor la nivelul de acum.Sa fim seriosi, acest lucru nu se poate face decat daca exista redresare economica.Iar aceasta redresare economica chiar nu are cum sa fie cu acest guvern.Uitati-va si Dvs la presedinte...A mers in zonele inundate si
"s-a ratoit" la oamenii carora apele le luasera casele.Acest presedinte, care nu este al meu, pare detasat de tot ce se intampla acolo.Pare ca nu-i pasa...Pare ca are altceva in minte decat inundatiile.Ne declara domnul Boc ca din ianuarie 2011 este posibil ca salariile sa revina la valoarea din luna iunie 2010.Nu-l credem si pentru ca, in ianuarie 2011 domnia sa nu va mai conduce guvernul.Pentru ca ar fi dezastru national ca actualul guvern sa reziste pana atunci.Ar fi bine ca domnul Boc, in loc sa ne spuna cum o sa fie din ianuarie 2011, sa respecte legile in vigoare acum.Citim in presa ca banii de concediu ai profesorilor, pe lunile iulie si august vor fi diminuati cu 25%, desi Codul Muncii prevede altceva.Nu trebuie sa uitam faptul ca si domnul Boc este profesor, si inca profesor universitar de drept constitutional.
Domnule Boc, nu vreti ca mai intai sa respectati legea si mai apoi sa ne faceti promisiuni electorale?

Profesor Cristian Bebe
Ssecretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu