miercuri, 7 iulie 2010

Mita si la Colegiul Naţional "Anghel Saligny" din Bacău?

Cinci cadre didactice şi o secretară de la Colegiul Naţional "Anghel Saligny", din Bacău, sunt suspectate de către poliţiştii DGA de luare de mită, care fac percheziţii la unitatea de învăţământ şi la domiciliile celor şase.
Potrivit poliţiştilor, au existat semnalări din partea elevilor că cele şase persoane - directorul instituţiei de învăţământ, Robert David, secretara Aura Alexandroaiei, soţia directorului, profesoara Roxana David, precum şi profesoarele Mihaela Bibire, Nicoleta Moisă şi Daniela Popa - ar fi luat mită între o sută de euro pentru o probă şi o mie de euro pentru toate probele care conţin examenul de bacalaureat, potrivit Mediafax.
Persoanele suspectate de luare de mită au făcut parte din diverse comisii de bacalaureat.
În cel mai scurt timp, 18 foşti candidaţi la examenul de bacalaureat vor fi, la rândul lor, audiaţi, fiind vizaţi cei despre care există presupunerea că au dat mită pentru a trece probele.
Este al doilea liceu din judetul Bacau unde politistii DNA suspecteaza cadre didactice pentru luare de mita la acest examen de bacalaureat.
Tare imi este teama ca prin aceste "anchete" se urmareste discreditarea corpului profesoral din Romania.Am auzit declaratii ale ministrului legate de rezultatele elevilor la examenul de bacalaureat, declaratii care acuzau corpul profesoral.L-am auzit si pe presedintele tarii, in discutia aceea cu profesoara careia apele ii luasera casa.Presedintele spunea atunci ca educatia este de slaba calitate.
Domnilor guvernanti, nu ne bagati pe toti in aceeasi "oala".Ticalosi care iau mita exista in toate domeniile, dar asta nu inseamna ca suntem toti asa.Nu mai "manjiti" corpul profesoral din aceasta tara.Nu suntem cu totii "hoti", nu suntem cu totii "spagari".Este foarte bine ca acolo unde s-a primit mita pentru a favoriza elevi la bacalaureat, se fac arestari.Separati "hotii" de oamenii cinstiti.Insa nu ne judecati pe toti la fel, pentru ca nu suntem toti la fel...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. Cum sa nu DISCREDITARE,auzi ,ori nu stii despre ce este vorba ori te faci,OMULE ASTIA AU AJUNS ATIT DE BOGATI SI SIGURI PE EI (LUREAZA IN HAITA)CA NU MAI AU NICI O PRETUIRE PENTRU MUNCA ALTORA.
    moisa catalina fina inspectorului general,secretara verisoara inspectorului general,david omul lui fuioaga care facea toata treba murdara.
    Ce au acum cei de la DNA e doar o parte ....

    RăspundețiȘtergere
  2. gabriel teodorescu12 iulie 2010 la 12:55

    de astazi
    Mai multe licee bacauane, anchetate in cazul “mita pentru bac”
    http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2010/07...pentru-bac.html

    RăspundețiȘtergere