sâmbătă, 24 iulie 2010

Scandal real sau diversiune in PDL?

De la o vreme pare ca apele incep sa se tulbure in PDL.Acum ceva timp presedintele Basescu a declarat ca este vremea ca PDL-ul sa nu se mai bazeze pe el si sa-si caute lideri din interiorul partidului.Din momentul acela pare ca o "batalie" in interiorul partidului a inceput.Spun "pare" pentru ca inca nu m-am dumirit daca este vorba de o batalie politica sau doar de o simpla piesa de teatru.Sa nu uitam faptul ca PDL-ul este inca condus de Traian Basescu si ca ceilalti membrii sunt doar simple marionete ale sale.Ce am observat in perioada aceasta legat de PDL si de cei din jurul sau?
In primul rand s-a radicalizat critica gruparii Preda-Macovei-Voinescu la adresa PDL-istilor notorii corupti, respectiv Blaga-Videanu-Berceanu.Prima grupare, cea care teoretic este in jurul lui Traian Basescu se doreste a fi "noul suflu" al PDL-ului.
In ultimele sondaje, intentia de vot pentru PDL a scazut foarte mult si, cu siguranta ca, in interiorul partidului se fac calcule pentru "revigorare".
Si cum actualul guvern este definitiv compromis, cu siguranta ca presedintele Basescu s-a gandit sa scoata din joben mutarea castigatoare si va miza pe gruparea lui Cristian Preda.Bine, bine...ne "spalam pe maini" de Berceanu-Videanu-Blaga, dar ce ne facem cu madam Udrea? Udrea este "favorita" lui Basescu si, cu siguranta ca nu doreste sa renunte la ea.Si ca lucrurile sa evolueze "natural", ea va fi propunerea PDL pentru primaria capitalei.Ca nu va fi aleasa, aceasta este o alta problema,pentru ca la primaria capitalei cele mai mari sanse le are candidatul PNL-ului, oricare ar fi acesta.Ce urmareste Basescu prin renuntarea la gruparea Berceanu-Videanu-Blaga? In primul rand credibilizarea PDL-ului si in al doilea rand o guvernare alaturi de PNL.Cred ca va amintiti declaratiile presedintelui PNL de acum cateva luni, in care spunea ca ar guverna alaturi de PDL doar daca Udrea-Blaga-Berceanu-Videanu nu ar face parte din acel guvern de coalitie.Iata ca, usor, usor, "jocurile" incep sa se faca si in aceasta privinta.Si probabil ca data de 1 septembrie, aleasa de catre presedinte pentru bilantul actualului guvern, va fi data la care se vor produce schimbari importante pe scena politica.
As vrea sa spun cateva vorbe si despre cazul Dan Diaconescu.Parerea mea este ca "arestarea" sa este doar o "regie", pentru a-i face popularitate.Sa nu uitam faptul ca, in noaptea alegerilor prezidentiale, OTV-ul a facut propaganda pe fata in favoarea lui Basescu si a indemnat alegatorii romani din America sa-l voteze pe acesta.
Dupa cum vedeti nu am spus absolut nimic despre actualul premier Boc.Nici nu aveam de ce sa o fac, el nu este decat o "sluga", fara morala si fara verticalitate.

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii: