miercuri, 14 iulie 2010

Directoarea unei scoli din Neamt a falsificat fisele de inscriere ale elevilor de clasa a IX-a....

Directoarea de la şcoala de arte şi meserii din Băluşeşti a falsificat fişele de înscriere ale unor elevi pentru a se asigura că aceştia vor ajunge să înveţe la toamnă la şcoala condusă de ea. Se temea că nu va avea suficienţi elevi cât să poată forma clasa a IX-a.
Şase elevi au căzut în capcana întinsă de directoare. La unii, pe fişa de opţiuni nici măcar nu exista varianta Şcolii de Arte şi Meserii din Băluşeşti. S-au văzut, însă, cu toţii admişi în clasa a IX-a, cu specializarea "industrie textilă şi pielărie".
Şi-a ales cu ţintă directă elevii. A falsificat doar fişele acelora despre care ştia că nu au acces la internet. Unchiul unuia dintre elevi a văzut însă repartiţia computerizată.
Nu doar că a completat ea opţiunile elevilor, schimbându-le fişele, dar a falsificat şi semnăturile diriginţilor acestora.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamt a suspendat-o deja din funcţie, iar poliţia o anchetează pentru fals şi uz de fals. Cel mai probabil, anul acesta nu va exista clasa a IX-a la Şcoala de Arte şi Meserii pentru ca mai sunt doar 16 elevi înscrişi acolo.
Iata ca trebuia sa se ajunga si aici...In multe scoli tehnice exista teama ca, la clasa a IX-a, nu vor mai veni elevi.In felul acesta nu se fac clasele, iar daca nu se fac clasele se vor diminua normele.
Chiar trebuie sa ne intrebam ce se va alege din invatamantul tehnic in anii care vin.Pentru ca, daca inspectoratele scolare ar lasa liceelor libertatea de a-si stabili singure numarul de clase, cu siguranta ca invatamantul tehnic ar disparea.Elevii au tendinta de "a merge" la liceele teoretice, indiferent de situatia lor la invatatura.Exista cu siguranta si pentru ei mandria de a studia la un liceu de elita.Doar ca, in tarile din Uniunea Europeana exista si licee tehnice, iar prin competenta,acolo fiecare elev de acolo isi gaseste locul.Este anormal ca un elev de nota 5 sa ajunga sa studieze la o clasa de matematica-informatica de la Colegiul Sava.Elevul respectiv nu ar face decat sa "coboare stacheta" de la acel liceu.
Ca o concluzie, directoarea in cauza este cu siguranta vinovata...Falsul in acte se pedepseste peste tot in lumea aceasta.Doar ca, din alt punct de vedere, chiar ar trebui sa o intelegem pentru ce a procedat asa.Directoarea respectiva "dorea" elevi care sa studieze si la scoala ei...Se spune ca "scopul scuza mijloacele".Uneori insa, aceste mijloace incalca flagrant legislatia in vigoare...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu