marți, 6 iulie 2010

Presedintele Cartel Alfa a formulat o plangere penala impotriva ministrului Funeriu...

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a formulat o plângere penală, ca persoană fizică, împotriva ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, considerând că acesta a împiedicat ilegal greva angajaţilor din învăţământ, prin ameninţări şi emiterea unui ordin de ministru.
Bogdan Hossu a formulat această plângere, considerându-se că ministrul a comis mai multe infracţiuni prevăzute şi pedepsite de lege, se arată într-un comunicat de marţi al confederaţiei.
"În plângerea penală se aduc argumente care susţin faptul că Daniel Funeriu a încălcat Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, în condiţiile în care, prin ameninţare, violenţă ori prin folosirea de mijloace frauduloase, a încălcat exercitarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului, precum şi argumente din care rezultă încălcarea, de către ministru, a articolul 246 din Codul penal, referitor la «fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane»", potrivit comunicatului.
Plângerea este urmarea faptului că ministrul Daniel Funeriu a împiedicat, prin emiterea nelegală a unui ordin, exercitarea la data de 31 mai, a dreptului la grevă al mai multor profesori, cetăţeni români, susţine Hossu.
"Ministrul a emis Odinul 3979/2010 prin care a împiedicat exercitarea dreptului la grevă al profesorilor care, la data emiterii ordinului, erau numiţi în comisiile de examen şi-şi exprimaseră deja adeziunea la grevă. Ordinul ministrului a fost susţinut şi de o serie de declaraţii publice ale acestuia care au fost difuzate de mass-media", potrivit sursei citate.
Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, a depus, la începutul lunii iunie, o plângere penală împotriva ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, pe motiv că acesta a dat un ordin de schimbare a membrilor comisiilor de bacalureat, deşi atribuţii în acest sens are doar secretarul de stat, nu şi ministrul. "Sunt şanse ca unele comisii să fie ilegale, deoarece minsitrul a dat un ordin prin care a schimbat unii membri ai acestor comisii şi dacă justiţia declară aceste comisii ilegale, bacalaureatul se va repeta", declara Liviu Pop.
Ministrul Daniel Funeriu a semnat un ordin de modificare a calendarului bacalaureatului, în scopul evitării eventualelor probleme care ar fi putut apărea din cauza grevei cadrelor didactice implicate în examen. Astfel, proba la limbă străină de la bacalaureat a putut fi susţinută până în 25 iunie. Alte modificări au vizat componenţa comisiei de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, astfel încât a permis accesul în comisie şi a personalului didactic auxiliar. "În cazuri deosebite, bine justificate, prin excepţie de la prevederile art.5 şi art.12, alin.(1), din comisia de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale poate face parte, în calitate de asistent, orice persoană care îndeplineşte o funcţie didactică sau didactică auxiliară, provenind din unitatea de învăţământ respectivă sau din alte unităţi de învăţământ preuniversitar", a fost modificarea făcută de Ministerul Educaţiei pentru buna desfăşurare a examenului de bacalaureat.

Sursa: www.realitatea.net

Faptele sunt fapte, indiferent cine le face.Din acest punct de vedere lucrurile sunt foarte clare pentru opinia publica.Ministrul Funeriu a gresit fie ca ne referim doar la modificarile pentru examenul de bacalaureat.Este cat se poate de clar faptul ca nu te apuci sa modifici legislatia chiar in timpul examenului.Cat priveste incalcarea dreptului la greva, toti care suntem profesori stim cum anume s-a procedat.In saptamana de dinaintea grevei, la toate liceele se stabilise "boicotarea" examenului de competenta lingvistica.Mai apoi, prin presiuni de toate tipurile, s-a reusit ca aceasta greva sa fie oprita.Iar examenul de competente lingvistice sa fie sustinut de catre elevi, in conditii relativ normale.
Eu unul chiar sunt foarte curios ce o sa hotarasca justitia in urma acestor plangeri penale, atat a lui Bogdan Hossu, cat si a lui Liviu Pop.Este greu de crezut ca in legatura cu examenul de bacalaureat se va putea modifica ceva.Dar as vrea sa vad ce o sa hotarasca justitia cu privire la persoana actualului ministru al Educatiei.Un ministru care, dupa examenul de bacalaureat a declarat ca prin noua lege a educatiei s-ar rezolva problemele de acum de la bacalaureat.Haideti sa fim seriosi, problemele acestea nu le rezolva ministrul Funeriu prin legea lui semi-aberanta.
Problemele de la bacalaureat se vor rezolva atunci cand acest examen va fi luat in serios de catre toata lumea.In primul rand de catre elevi, care chiar trebuie sa invete.Nu stiu de ce dar la bacalaureatul romanesc s-a incetatenit ideea ca "oricum se ia".Ca toata lumea trebuie sa aiba liceul si examenul de bacalaureat.In alte tari din Europa chiar nu este asa.Examenele sunt promovate doar de catre cei care merita acest lucru...Noi insa ne bazam pe principiul acela, devenit romanesc..."Las’ ca merge si-asa"...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu