joi, 15 iulie 2010

Directorul de la Cluj a xeroxat personal cele 42 de lucrari de bacalaureat...

Cei doi directori de liceu arestaţi la Cluj pentru că ar fi cerut mită de la zeci de elevi ca să promoveze Bacalaureatul, Ioan Rus, de la Liceul "Alexandru Borza", şi Ioan Văidăhăzan, director adjunct la Colegiul tehnic "Edmond Nicolau", vor fi daţi afară din învăţământ. Dar numai dacă vor fi găsiţi vinovaţi. Până la o sentinţă definitivă, ei vor fi suspendaţi din funcţii. Unul dintre directori este acuzat că a distrus 42 de lucrări şi că ar fi împărţit elevilor o teză xeroxată.
Inspectoratul Şcolar Judeţean a format o comisie care va ancheta cele întâmplate. “Cei cercetați de comisia disciplinară sunt în primul rând directorul liceului Borza, care este și arestat. Apoi membrii comisiei de examen și directorii celor patru școli care au susținut examenul la acest centru”, spune Nicolae Nistor, inspector şcolar adjunct.
Directorii au fost arestaţi sub acuzaţia de trafic de influenţă, luare de mită şi fals, după ce la centrul de examinare coordonat de ei au fost descoperite 42 de lucrări xeroxate. Potrivit procurorilor anticorupţie, cel care a fotocopiat şi distrus lucrările originale este directorul Rus, care ar fi cerut de la elevi între 1.000 şi 1.300 de euro ca să-i ajute să promoveze examenul.
Este foarte grav ca s-a ajuns la asa ceva in invatamantul de la noi.Ca un director de liceu sa distruga tezele "originale" si sa le inlocuiasca cu un xerox, fie el si color.Este posibil ca anul acesta lucrurile sa fi stat in alt fel decat in anii trecuti, iar cei de la DNA sa isi fi luat rolul in serios.
Cu siguranta lucruri de genul acesta au fost facute si in anii care au trecut, dar nimeni nu s-a implicat pentru descoperirea lor.As vrea ca la final sa pun o intrebare...
Ce partid i-a numit pe cei doi in functiile de directori ai liceelor respective?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu