vineri, 2 iulie 2010

Opozitia "boicoteaza total" legea educatiei pe perioada vacantei...

"Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, îşi exprimă profunda dezamăgire faţă de modul în care senatorii PSD şi PNL din Comisia de învăţământ a Senatului au acţionat astăzi, blocând dezbaterile pe marginea noii Legi a Educaţiei Naţionale. „PSD şi PNL şi-au dat măsura (dez)interesului lor pentru educaţia copiilor din România. PSD şi PNL au anunţat astăzi că „nu consideră potrivit să lucreze pe perioada vacanţei" în Comisia de învăţământ a Senatului României pentru finalizarea Legii Educaţiei, în pofida mandatului pe care preşedintele Comisiei, domnul Mihail Hărdău, l-a obţinut de la conducerea Senatului pentru ca această Comisie să lucreze pe perioada vacanţei, astfel încât să putem adopta noua Lege a Educaţiei cât mai repede", a declarat astăzi, 1 iulie, ministrul Daniel Petru Funeriu.
Ministrul Educaţiei consideră că prin atitudinea avută, PSD şi PNL nu fac altceva decât să blocheze modernizarea României: „PSD face ceea ce ne demonstrează de 20 de ani că ştie cel mai bine să facă, şi anume să blocheze orice progres al României. Marea mea decepţie, trebuie să recunosc, este atitudinea PNL din ideologia căruia au rămas doar vorbele şi care, cu fiecare acţiune politică oferă demonstraţia clară a faptului că împreună cu PSD a devenit frânarul modernizării României. Cele două partide demonstrează, încă odată, că sunt parte a problemei şi nicidecum a soluţiei".
Ministrul Daniel Petru Funeriu a ţinut să mulţumească grupurilor parlamentare ale PDL şi UDMR pentru sprijinul acordat şi pentru consecvenţa şi hotărârea de a susţine modernizarea învăţământului românesc. „Doresc să le mulţumesc preşedintelui Comisiei de învăţământ, domnul Mihail Hărdău, grupului PDL şi grupului UDMR pentru consecvenţa dinamicii de modernizare a învăţământului din România. Acesta este nucleul pe care românii se pot baza pentru modernizarea ţării. Regret că PNL şi PSD rămân prizonierii vorbelor şi nu pot decât să constat că Ministerul Educaţiei şi acest Guvern fac ceea ce trebuie pentru România", a mai declarat ministrul Educaţiei."

Acesta este comunicatul ministrului educatiei.Opozitia este acuzata ca a boicotat la Senat varianta Funeriu a legii educatiei.Sa fim seriosi...Opozitia a facut exact ce trebuia sa faca.Prin faptul ca nu au fost de acord sa "lucreze" si in vacanta senatorii opozitiei "impiedica" o lege aberanta sa intre in vigoare.Pentru ca daca aceasta lege trecea de Comisia de Invatamant de la Senat, cu siguranta ca era rapid votata de catre plenul Senatului si promulgata de catre presedintele "disparut pe perioada inundatiilor", Traian Basescu.Eu cred ca inainte de a "emite" acest comunicat, ar fi fost bine ca ministrul educatiei sa ne intrebe si pe noi, profesorii, ce parere avem despre aceasta varianta de lege.Pe noi profesorii, cei care suntem afectati in mod direct de prevederile acestei legi.Si, cu siguranta ca raspunsul nostru ar fi fost negativ.Si nu doar al nostru, ci si al profesorilor din invatamantul universitar.Eu cred ca aceasta "intarziere" a legii educatiei este singura "victorie" a opozitiei in actuala sesiune parlamentara.Pentru ca, in afara de acest "boicot", partidul de la putere a trecut totul prin parlament.Daca si aceasta lege trecea, noi, bugetarii din invatamant am fi fost afectati negativ, in aceasta vara, de 3 ori.O data pentru diminuarea cu 25% a salariilor, a doua oara pentru cresterea TVA-ului pana la 24%, iar a treia oara prin aplicarea acestei asa zise legi a educatiei.Am citit in comunicat ca opozitia s-a opus, in felul acesta ""modernizarii tarii".Haideti sa fim seriosi...Despre ce modernizare este vorba acolo? Prin faptul ca se dorea ca dupa clasa a IX-a de gimnaziu elevii de la tara sa isi "opreasca" studiile? Prin faptul ca se dorea ca examenul de titularizare sa aiba loc la nivel de scoala si, in felul acesta "pilele conducerii" sa poata intra mai usor? Am dat acum cateva zile exemplul de la Liceul Particular "Traian Lalescu", acolo unde directoarea nu a dorit sa dea avizul pentru participare la concursul national de titularizare, la matematica, decat persoanei agreate de catre conducerea liceului.Desi concursul este la nivel national si cine ocupa locul la acest liceu se poate transfera anul viitor unde doreste.
Asa cum am mai spus, eu cred ca aceasta lege a educatiei nu va ajunge niciodata sa fie pusa in aplicare.Fiecare ministru al educatiei care a urmat dupa Andrei Marga, a incercat sa treaca "varianta sa" prin parlament.Doar ca nici unul nu a reusit...
Acum chiar este un moment greu pentru tara...Inundatiile au "lovit" Moldova unde sunt victime si mari pagube materiale.Guvernul a dat masura incompetentei sale si a redus salariile bugetarilor marind in schimb TVA-ul.Presedintele sta "ascuns" si, in felul acesta alimenteaza zvonurile celor care spun ca este bolnav.Populatia este nemultumita aproape ca in decembrie 1989.In locul planurilor efective de redresare economica, guvernul face planuri cum sa dea afara 60000 de oameni.Nu vreau sa intreb cine ne-a adus in situatia aceasta, pentru ca raspunsul este cunoscut de catre toata lumea.As vrea insa sa scriu aici despre ce a spus europarlamentarul PDL Cristian Preda, referindu-se la Emil Boc.Europarlamentarul PDL spune pentru România liberă că dacă ar fi în locul premierului ar fi în căutarea unui alt job.Doar ca nu doar premierul trebuie sa isi caute un alt job.Domnule Funeriu, dumneavoastra de parere aveti?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. gabriel teodorescu3 iulie 2010 la 00:24

    gabriel teodorescu spunea...
    doamnelor si domnilor colegi
    si noi putem scrie legea... este nevoie de 105.000 semnaturi pt a modifca legea 118... si 300.000 pt referendum referitor la demiterea ...luminatului, sau sa-i cerem sa respecte Constitutia, si mai ales sa-si intre in atributii cf. fegii fundamentale!...revoltat
    ... chiar nu putem???
    la toamna poate va fi prea tarziu...
    inca ceva postati va rog Contractul Colectiv de Munca la nivel de ramura in educatie

    3 iulie 2010, 00:20

    gabriel teodorescu spunea...
    si Pactul social semnat in urma cu un an si ceva
    daca politicul din Ro nu poate ... simpli cetateni pot o pot face...
    3 iulie 2010, 00:21

    RăspundețiȘtergere
  2. gabriel teodorescu3 iulie 2010 la 00:54

    Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri seară la Dorohoi că sinistraţii din judeţele afectate de inundaţii vor fi ajutaţi cu materiale de construcţie pentru a-şi reface locuinţele, el precizând că banii vor proveni de la bugetul de stat, după ce "se va tăia de la educaţie şi sănătate".

    http://www.mediafax.ro/social/basescu-sinistratii-vor-primi-materiale-de-constructie-banii-din-taieri-de-la-educatie-sanatate-6481730/

    RăspundețiȘtergere