joi, 22 iulie 2010

Un candidat in varsta de 70 de ani a fost scutit de plata taxei de admitere la facultate pentru ca este orfan...

Rectorul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava, Adrian Graur a anunţat că un candidat în vârstă de 70 de ani care s-a înscris la examenul de admitere de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării a solicitat scutirea de la plată a taxei de înscriere motivând că este orfan de ambii părinţi, iar cererea i-a fost aprobată. "Omul are dreptate", a spus Graur.
Printre categoriile de candidaţi scutiţi de la plata taxei de înscriere la admitere în Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava se numără şi orfanii de ambii părinţi, scutirea făcându-se numai pe baza actelor doveditoare din care să rezulte că fac parte din această categorie, iar facilitatea este acordată doar pentru un singur domeniu din cele pentru care a optat candidatul.
Desi pare amuzant, rectorul a reactionat in mod normal.Atata timp cat legea ii dadea dreptate candidatului, ar fi fost incorect sa nu i se aprobe cererea.Dincolo de partea usor comica a acestei situatii, trebuie sa remarcam atitudinea celor de la facultate.Care a functionat pe principiul "unde-i lege, nu-i tocmeala"...Poate ca ar fi bine ca si cei care guverneaza acum tara sa invete ceva din aceasta intamplare...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu