miercuri, 14 iulie 2010

Sa nu stie "biroul de presa" al ministerului ca Funeriu a modificat calendarul examenului de titularizare?

Conform Metodologiei privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, concursul cu probe scrise pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante se desfăşoară miercuri, 14 iulie 2010 (ora 10.00). Candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs, cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00, înainte de a fi deschis plicul cu subiecte. După primirea subiectelor de concurs de către candidaţi, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce nu poate fi depăşit.Pentru organizarea şi desfăşurarea concursului în toate judeţele şi municipiul Bucureşti s-au organizat 93 de centre de concurs. Spre deosebire de anul trecut, subiectele şi baremele de evaluare sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Pentru evaluarea lucrărilor scrise s-au constituit 11 centre zonale de evaluare pe discipline în care funcţionează, prin decizia inspectorului şcolar general, comisia de evaluare a lucrărilor scrise. Securizarea lucrărilor, în vederea corectării acestora, se face prin cod de bare specific fiecărui candidat.Rezultatele concursului se afişează la sediul unităţii/instituţiei de învăţământ unde s-a desfăşurat concursul, în data de 16 iulie. Înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora comisiei de rezolvare a contestaţiilor (în termen de cel mult 48 de ore de la afişarea rezultatelor) are loc în intervalul 16 - 18 iulie, iar afişarea rezultatelor finale obţinute de candidaţi are ca termen data de 20 iulie. Etapa I de repartizare - repartizarea în şedinţă publică, la nivel de centru de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7,00 (şapte), pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile se realizează în perioada 21-22 iulie 2010.
Acesta este comunicatul oficial al ministerului, comunicat publicat pe data de 13.07.2010 pe
site-ul http://www.edu.ro/ si semnat "biroul de presa".
Toate par in regula dupa metodologia initiala, doar ca, de cateva zile ministrul Funeriu a modificat calendarul pentru examenul de titularizare.
Astfel, pe noul calendar rezultatele concursului se afiseaza pe data de 18 iulie, contestatiile se depun in perioada 18-19 iulie, iar afisarea rezultatelor finale va avea loc pe data de 21 iulie.
Repartizarea catedrelor titularizabile are loc pe 22-23 iulie 2010.
De ce acest dezinteres al ministerului fata de calendarul concursului? Chiar trebuie ca cei care sustin acest examen sa aiba un "stres" suplimentar legat de datele de afisare?
Nu trebuie sa uitam faptul ca un comunicat al biroului de presa este totusi, o pozitie oficiala a ministerului.De fapt, ce se doreste prin aceasta confuzie?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu