vineri, 6 mai 2011

Arestarile din vami se vor muta la educatie?

Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei, a declarat, astazi dimineaţă, că la examenele de bacalaureat din acest an nu se va mai copia că în anii trecuţi. Ministrul a avertizat că "dacă alţii nu vor fi vigilenţi" ce s-a întâmplat în vămi se va întâmpla şi în educaţie, informează Mediafax.

Aflat la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, Funeriu a declarat că, începând cu anul trecut şi continuând cu acest an, nu se va copia la bacalaureat.

"Începând de anul trecut şi continuând şi în acest an, vă asigur că nu se mai fură startul în viaţă şi nu se va mai copia la examenele de bacalaureat. Dacă alţii nu vor fi vigilenţi, ce aţi văzut în vămi veţi vedea şi în educatie. Este un semnal pe care doresc să îl transmit", a spus Funeriu.

Asadar, acestea sunt declaratiile actualului ministru.Este de inteles faptul ca se doreste un "bacalaureat curat", doar ca tonul cu care se spune acest lucru este mult prea amenintator.Din cate stiu eu in vami au fost puse camere de supraveghere care au dovedit faptul ca cei de acolo erau corupti.Eu nu cred ca acest lucru este valabil in educatie.Se stie faptul ca la examenele de bacalaureat cei care sunt in comisii nu fac parte din liceul la care se sustine acel examen.Este insa posibil ca o parte dintre supraveghetori sa fie mai "putin vigilenti" doar ca acest lucru se datoreaza probabil si banilor putini primiti pentru aceasta activitate.Din cate imi amintesc, pentru supraveghere suma cu care este platit un profesor la un examen este in jur de 12 RON.O suma foarte mica, daca tinem cont ca pentru aceasta suma profesorul respectiv trebuie sa stea in jur de 4 ore la centrul de examen.Cu siguranta ca daca aceste sume ar fi mai mari, coruptia de la examenul de bacalaureat ar fi mai mica.
Intrebarea logica care se pune este urmatoarea...Cum vor reactiona profesorii dupa aceste declaratii ale ministrului? Eu cred ca cei mai multi vor renunta sa mai participe la aceste examene.Nu stiu de ce dar am impresia ca la acest examen de bacalaureat care va urma se va urmari "denigrarea" profesorilor.Si ar fi nedrept sa fie asa dupa "umilintele" la care acestia au fost supusi de catre actuala guvernare...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. Cristi, stii la fel de bine ca si mine ca se copiaza pe rupte la examenul de bacalaureat. Eu refuz sa merg la examen de ani buni tocmai pentru ca imi este rusine de ceea ce se intampla. Ceva trebuie sa se schimbe pentru ca examenul de bacalaureat sa devina examen si nu o parodie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord ca examenul de bacalaureat sa fie unul corect, dar nu sunt de acord cu amenintari de genul ca "ce s-a intamplat la vama se va intampla si in educatie".

    RăspundețiȘtergere