luni, 16 mai 2011

"Competenta" guvernului Boc...Noul Cod al Muncii trebuie modificat...

Comisia Europeană a obligat Guvernul să suplimenteze cu o lună perioada în care angajaţii care lucrează peste durata normală a timpului de muncă beneficiază de ore libere, de la 60 zile la 90 zile calendaristice, şi să extindă cazurile în care pot fi încheiate contracte de muncă pe durată determinată.
Modificările vor fi introduse până în toamna acestui an, relevă Memorandumul de Înţelegere convenit de Guvern cu Comisia Europeană în urma misiunii din aprilie-mai, conform MEDIAFAX.
"Se va lărgi categoria de situaţii în care pot fi folosite contracte de muncă pe durată determinată, asigurându-se că aceasta nu va creşte segmentarea pieţei muncii. În acelaşi timp, legislaţia privind protecţia angajaţilor va fi adaptată la principiile flexicurităţii", se arată în document.
Principiul flexicurităţii este definit de către Comisia Europeană drept un concept care sa împace pretenţiile angajatorilor cu cele ale angajaţilor, îmbinând flexibilitatea şi securitatea pentru lucrători şi companii, inclusiv prin abordarea mai flexibilă a procedurilor de angajare şi de concediere.
Prin noul Cod al Muncii, intrat în vigoare la începutul acestei luni, Guvernul a extins perioada în care munca suplimentară poate fi compensată prin ore libere plătite, de la 30 zile la 60 zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
Asadar, s-a dovedit inca odata incompetenta guvernului la elaborarea unor legi.Poate ca daca legea respective era “construita” in Parlament nu se ajungea aici.Doar ca, ca de obicei, guvernul a fost cel care “a centrat dar si cel care a dat cu capul”.Probabil ca avea dreptate Vasile Blaga acum la alegrile din PDL, cand spunea ca in PDL hotararile le iau doar cateva persoane si nu partidul in ansamblu.Ce nu stia Vasile Blaga sau poate ca nu a vrut sa spuna este faptul ca hotararile celor de la PDL le ia o singura persoana care acum nici nu mai este membra a partidului , respectiv Traian Basescu.Un presedinte care si-a vazut visul cu ochii, acela de a conduce doar el o tara intreaga.Sa nu va imaginati faptul ca actualul presedinte l-a sprijinit la sefia PDL-ului pe Boc pentru ca acesta ar fi capabil, l-a sprijinit strict pentru faptul ca acesta este un simplu “pres”.

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu