joi, 19 mai 2011

Lui Traian Basescu ii este frica de referendumul pentru Bucuresti...

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astazi la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că nu este nevoie de realizarea unui referendum în Bucureşti, precizând că s-a exagerat şi că Parlamentul este cel care decide dacă se desfiinţează sectoarele Capitalei.

Şeful statului a spus că a remarcat "zbaterea" de la Bucureşti în problema reorganizării administrative, inclusiv legată de organizarea unui referendum. "Nu este nevoie de referendum aici, Parlamentul hotărăşte dacă se desfiinţează sectoarele Bucureştiului", a spus Băsescu.

El a menţionat că este posibil ca cetăţenii să nu fie mulţumiţi de o astfel de decizie, dorind să aibă primar de sector. "Dar cetăţenii nu ştiu ce este în spatele primarului de sector", a spus preşedintele.
Băsescu a menţionat că oraşul are şapte bugete şi şapte consilii, existând reprezentanţii din toate partidele în spatele acestora. El a menţionat că în aceste condiţii, este nevoie de multe compromisuri pentru a se lua o hotărâre de consiliu.

Eu unul cred ca era mai corect daca se organiza un referendum pe aceasta tema.Ca bucurestean consider ca este bine sa fiu consultat atunci cand este vorba de orasul in care traiesc.De cand m-am nascut si pana acum Bucurestiul a fost organizat in sectoare si eu cred ca este mai bine sa se continuie asa.Cu siguranta ca daca se organizeaza referendum pentru organizarea Bucurestiului, rezultatele ar fi catastrofale pentru PDL, oricum ar fi formulate intrebarile pentru bucuresteni.
Se vorbeste peste tot despre descentralizare, doar ca presedintele ar vrea ca la nivel de Bucuresti totul sa fie centralizat in mana unui singur om, respectiv a primarului general.Cei de la PDL stiu ca nu vor castiga nici o primarie de sector in anul 2012 si prefera sa mizeze totul pe un singur lucru, Primaria Capitalei.Urmand ca daca vor castiga sa “dirijeze” totul, iar daca vor pierde sa minimalizeze esecul.Este dureros pentru o tara democratica ca intr-o problema care ii priveste, cetatenii sa nu fie consultati.Traian Basescu a spus astazi ca Parlamentul hotaraste daca se vor desfiinta sectoarele doar ca el are probabil in plan o asumare a raspunderii guvernului.Doar ca se “zvoneste” prin targ ca incepand de saptamana viitoare cativa senatori PDL vor trece in tabara opozitiei.Cu consecintele de rigoare…


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu