marți, 31 mai 2011

Poli Timisoara...De la extaz la agonie...

În urma conferinţei de presă organizate astăzi, oficialii FRF Viorel Duru şi Mihai Alexandru Mincu au anunţat decizia în privinţa licenţierii Politehnicii Timişoara. Clubului bănăţean nu i-a fost acceptat apelul, astfel că formaţia patronată de Marian Iancu a fost retrogradată. De aceeaşi decizie a avut parte şi Gloria Bistriţa. Decizia este definitiva, iar cele două cluburi vor fi retrogradate în ultimul eşalon al fotbalului românesc.
Asadar, Duru & Co au reusit sa retrogradeze Timisoara si sa se razbune pe Marian Iancu.Doar ca aceasta razbunare loveste ca un ricoseu in tot Banatul si acest lucru doare...In urma cu cateva saptamani Poli spera ca o sa fie campioana.Era "pe val" si multa lume credea ca va termina pe primul loc.Nu a fost asa, dar si locul doi ii dadea dreptul la Liga Campionilor.Acum Poli este retrogradata in Liga a 3-a, printr-o decizie definitiva si irevocabila.In anul 1987 Poli a fost retrogradata de catre regimul politic de atunci pentru ca a "indraznit" sa o bata pe Dinamo.Acum este retrogratata la "masa verde" dupa cel mai bun campionat pe care l-a facut dupa Revolutie.O Revolutie care, sa nu uitam, a pornit de la Timisoara.
As vrea sa precizez faptul ca nu sunt banatean si nu sunt suporter al lui Poli desi
probabil ca as fi fost onorat daca ar fi fost asa.As vrea sa spun si faptul ca nu imi place Marian Iancu tot asa cum nu imi plac Becali, Borcea, Mititelu si altii ca ei.Pe toti acestia ii consider niste parveniti care nu au nici cea mai mica legatura cu fotbalul.Asa cum nu au avut nici o legatura cu scoala.Toata lumea stia ca Becali a fost oier, ca Borcea a vandut butelii si ca Mititelu a fost brutar.Toata lumea este de acord ca toti acestia nu au facut decat rau fotbalului de la noi.
Dar nu sunt de acord ca un club de traditia lui Poli sa fie retrogradat doar pentru ca cineva a dorit sa se razbune pe Marian Iancu.
Ca sa fiu sincer sunt curios ce o sa urmeze acum...Va "aparea" un PDL-ist care sa rezolve pentru "imagine" aceasta situatie? Cum vor reactiona timisorenii fata de acest abuz? Ce se intampla daca Timisoara ar fi iesit campioana?
As vrea ca in final sa repet ce am spus mai sus...Nu uitati ca Revolutia a izbucnit la Timisoara...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Cristi, nici macar fotbalul nu-i mai scoate pe romani in strada. Am ajuns sa cred ca suntem bolnavi incurabil de nepasare.

    RăspundețiȘtergere