joi, 26 mai 2011

Candidatii eliminati pentru ca au copiat la examenul de bacalaureat de anul trecut isi pot incerca sansa si anul aceasta...

Candidaţii care au fost eliminaţi la bacalaureatul din sesiunile precedente întrucât au fost prinşi copiind pot participa la examenul din 2011, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Oana Badea.

"Interdicţia de a participa la două sesiuni dacă vor fi prinşi copiind la bacalaureat intră în vigoare din sesiunea 2011, ea fiind cuprinsă în metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat pentru anul şcolar 2010-2011 şi nu se aplică retroactiv, a precizat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei.

Un candidat eliminat la examenul din vara lui 2011 pentru că a fost prins copiind nu va mai putea participa la sesiunea din toamna lui 2011 şi nici la cea din vara lui 2012. Ei vor avea dreptul să se înscrie abia la sesiunea de bacalaureat din toamna lui 2012.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, marţi, că măsurile de securitate pentru eliminarea fraudei la examenul de bacalaureat au fost sporite, iar cei care copiază vor fi şi mai drastic sancţionaţi, ei fiind eliminaţi şi primind interdicţie de a participa la două sesiuni ulterioare.

Ministerul Educaţiei va institui, la fel ca anul trecut, o linie verde pentru semnalarea tuturor tentativelor şi cazurilor de potenţială fraudare, a mai spus Funeriu.

"La acest TelVerde pot fi semnalate eventualele situaţii privind acordarea de foloase materiale necuvenite sau tentative de acest fel. În plus, pot fi semnalate eventualele cereri sau presiuni asupra copiilor şi părinţilor pentru şpagă. Este interzisă şpaga în învăţământ, fie că este vorba de bacalaureat, alt examen sau înscrierea în clasa întâi", a adăugat ministrul Educaţiei.

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu