miercuri, 18 mai 2011

"Fisura" in coalitie?

Deputatul PD-L de Cluj Mircia Giurgiu a depus la Parlament un proiect de lege in care se solicita abrogarea prevederilor din noua Lege a Educatiei Nationale, care permit invatarea Istoriei si Geografiei Romaniei in limbile minoritatilor nationale.
In expunerea de motive a proiectului de modificare legislativa, deputatul precizeaza ca, potrivit Constitutiei, in Romania limba oficiala este romana.

"De aceea, in conditiile in care exista unitati de invatamant particulare in limba minoritatilor nationale, nu vedem sensul ca in scolile de stat Istoria si Geografia sa fie predate in limba materna a popoarelor conlocuitoare, mai ales ca acestea au posibilitatea de a studia in limba materna", se subliniaza in proiectul de modificare a Legii educatiei depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

Si cum acest proiect de lege a trecut ieri de Camera Deputatilor, ramane ca "verdictul" sa fie dat de catre Senat.Doar ca acolo raportul de "forte" este unul foarte echilibrat si este posibil ca si acolo acest proiect de lege sa treaca.

Ce se va intampla in acest caz?
Eu cred ca raspunsul l-a dat ieri fostul presedinte UDMR Marko Bela atunci cand a spus: "Sustinerea unei initiative ca a domnului Giurgiu ar putea sa arunce in aer coalitia, va spun sincer". Acesta a precizat ca "faptul ca a trecut o astfel de initiativa demagogica si ultranationalista prin Camera Deputatilor in mod tacit dovedeste insa defectiunile coalitiei, si anume ca nu reusim sa avem majoritate nici pentru adoptarea unei legi, nici pentru respingerea unor proiecte proaste".

Ca o concluzie...Asteptam "furtuna" in coalitia de guvernamant pentru ca, mai apoi, tara sa poata intra pe "un fagas normal"...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu