miercuri, 11 mai 2011

Legea dialogului social si legea salarizarii in invatamant au fost publicate in Monitorul Oficial...

De ieri aceste legi au intrat in vigoare.Daca doriti puteti sa cititi prevederile Legii Dialogului Social aici si pe cele ale Legii privind salarizarea in invatamant aici
Insa urmarile acestor legi le vom simti treptat.

Legea dialogului social reuneşte reglementările privind patronatele, sindicatele, dialogul social, conflictele colective de muncă, organizarea şi funcţionarea Consiliului Economic si Social.

Prin aceasta lege se urmareste reducerea miscarii sindicale de la noi.Doar ca aceasta miscare era oricum "cazuta" si, in mod paradoxal, este posibil ca tocmai aceasta lege sa o revigoreze.

În ceea ce priveşte Legea privind salarizarea cadrelor didactice, aceasta urmăreşte să stopeze în anul 2011 majorarea cu 33,4% a salariilor din învăţamântul preuniversitar. Masura este luată de Guvern pentru a contracara deciziile judecătoreşti prin care a fost dispusă reîncadrarea dascălilor, începând cu anul 2010, luând în considerare salariile de bază aferente lunii decembrie 2009, rezultate din aplicarea Legii 221/2008, privind majorarea salariilor cu 50%.


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu