marți, 24 mai 2011

Modificari in structura anului scolar viitor...Un semestru de 3 luni si un altul de 5 luni...

"Semestrul întâi al anului şcolar 2011-2012 începe luni, 12 septembrie, şi se finalizează în 23 decembrie 2011. În acest interval va fi o vacanţă pentru ciclul primar în intervalul 22 - 30 octombrie. Vacanţa de iarnă începe în 24 decembrie 2011 şi se încheie în 15 ianuarie 2012, având astfel trei săptămâni", a explicat ministrul Daniel Funeriu.
Semestrul al II-lea începe, luni, 16 ianuarie 2012 şi se încheie în 22 iunie.
Vacanţa de primăvară va fi în intervalul 7 - 22 aprilie, după care semestrul continuă până în 22 iunie. Vacanţa de vară durează din 23 iunie până în 9 septembrie.
Potrivit ministrului Educaţiei, anul şcolar 2011 - 2012 are un număr egal de zile ca şi anul şcolar în curs.
Decizia privind modificarea structurii anului şcolar a fost luată împreună cu partenerii de dialog.
Ministrul Educaţiei şi-a exprimat dorinţa ca această structură a anului şcolar să nu se modifice periodic dar a arătat că ar putea apărea unele ajustări pentru anul şcolar viitor. "Mi-aş dori să rămână această nouă structură, dar ar putea apărea unele modificări prin noul curriculum", a precizat Funeriu.
Asadar, vacanta de iarna si cea de primavara se lungesc cu o saptamana, iar semestrul I se termina mai repede decat pana acum.Daca in privinta prelungirii vacantelor lucrurile par a fi in regula, nu acelasi lucru se poate spune despre structura celor doua semestre.Pana acum semestrul al II-lea incepea in luna februarie si, in felul acesta se asigura un echilibru intre cele doua semestre.
De anul viitor insa, primul semestru va fi intre 12 septembrie si 23 decembrie, deci 3 luni de zile in timp ce al doilea semestru va dura intre 16 ianuarie si 22 iunie, deci peste 5 luni de zile.Intrebarea care se pune este de ce se numesc semestre atata timp cat unul dureaza foarte putin si cel de-al doilea foarte mult.
Probabil ca solutia optima era ca invatamantul preuniversitar sa fie organizat pe trei trimestre, in felul acesta se putea asigura un echilibru al perioadelor de studiu...In comunicat se precizeaza ca aceasta decizie a fost luata impreuna cu partenerii de dialog...Care parteneri? Care dialog?


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu