marți, 17 mai 2011

Salariatii din invatamant...tot mai saraci...

Conform FSLI, datele oficiale ale Institutului Național de Statistică indică o scădere a salariilor din învățământ cu 28,49% în luna martie 2011, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Prin urmare, un profesor debutant are un salariu net de 660 lei, un profesor cu grad didactic II şi o vechime de 10 ani are un salariu de 805 lei, iar un profesor cu grad didactic I şi 25 de ani vechime are un salariu de 1.100 lei.
Aplicarea Legii de salarizare în 2011 a personalului didactic și didactic auxiliar loveşte până şi în mamele din învăţământ. Cadrului didactic cu o vechime de 9 ani, care intră în concediu pentru creşterea copilului, nu i se mai consideră vechime efectivă în învăţământ, aşa cum prevedea vechea legislaţie, perioada din timpul concediului de maternitate. Consecinţa este aceea că nu mai poate beneficia de sporul de stabilitate, de 15%, pe care ar fi trebuit să îl primească la o vechime efectivă de 10 ani. Până acum şi concediul de maternitate era considerat vechime efectivă în învăţământ, care îi permitea acordarea acestui spor.
Asadar, salariul din invatamant tot scade.Ramane de vazut pana cand...Cu siguranta ca in timpul acestei guvernari nu are sens sa ne asteptam la ceva bun...In afara de "pomana electorala" din 2012 nu vom primi nici un ban in plus.Aceasta a fost pentru profesori cea mai "neagra" guvernare de dupa Revolutie.Ma intreb ce vor spune pozitiv despre educatie cei de la PDL in campania electorala viitoare? Cu siguranta ca nu vor avea tupeul sa ne spuna iar..."Sa traiti bine!"...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Ma numesc Stefan Florin am 16 ani, sunt din Busteni judetul Prahova, str. independentei nr 24, si vin cu o mare rugaminte la dumneavoastra. Ma gandesc cu groaza ca vin sarbatorile de Paste ia noi nu avem deloc ce pune pe masa, nici macar un cozonac, si un ou rosu.Nu avem de unde, pentru lucreaza doar mama lucreaza la matura pe strada, are probleme cu spatele o doare rau, si abea se mai poate misca pentru 500 de lei pe luna. Nu putem sa ne permitem nimic, pentru ca din banii care ii ia mama plateste datoriile la magazinele care ne mai dau de mancare pe datorie, si la oamenii care ne mai dau bani imprumut. Iar mama trebuie sa dea toate datoriile, pentru ca daca nu le da, noi numai avem ce manca. Mai merg si eu dupa fiare vechi, iar un kilogram de fier este 50 de bani, ganditi-va cate kilograme trebuie sa caut eu ca sa luam paine si mancare in ziua acceea sa nu rabdam de foame. Eu sunt la liceu in clasa a9a, vin acasa, ma schimb, nu mananc nimic daca nu e, ma schimb si ma duc sa caut fiare. Daca gasesc cateva fiare bine. Daca nu, cautam pe la vecini de mancare. Va trimit acest mesaj de la calculatorul unui vecin, care ne mai ajuta si dansul din cand in cand cu ce poate si dansul. Va rugam din tot sufletul, si din toata inima, daca vreti, si daca puteti sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti, ca sa putem sa avem si noi de Sfintele sarbatori de Paste, un ou rosu si un cozonac, sa avem si noi ca tot omul in casa. Macar un strop de bucurie vrem sa fie in inimile noastre. Daca vreti si daca puteti sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti dumneavoastra, eu va multumesc din toata inima si din tot sufletul, iar Dumnezeu sa va binecuvinteze pe dumneavoastra si pe familia dumneavoastra. Sper din tot sufletul ca ne veti ajuta. Va multumesc mult de tot. Daca vreti sa ne ajutati, va las numarul meu de telefon. 0731806200 . Va multumesc si sper ca ne veti ajuta. Daca credeti ca va mint cu ceva, aruncati acest mesaj la gunoi. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere