duminică, 18 iulie 2010

Codurile de bare ale lui Funeriu&Co...

Încă de la ora 12.00 ar fi urmat să se afişeze în toată ţara rezultatele la titularizare, dar acest lucru se mai întârzie. „Din cauză că la unele lucrări nu a putut fi citit codul de bare, se întârzie afişarea. În judeţul Vâlcea au fost şase astfel de situaţii, dar în alte judeţe sunt mult mai multe, iar afişarea se va face simultan. Încă nu ştiu ora exactă la care se vor afişa", a spus Ana Maria Floroiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.
Acum este aproape ora 17 si rezultatele nu sunt inca afisate.
Era foarte clar inca de la inceput ca aceste coduri de bare nu reprezinta decat o afacere pentru firmele agreate de catre minister.Declaratia de mai sus este o declaratie oficiala, atata timp cat ea este data de catre purtatorul de cuvant al unui inspectorat.
In comunicatele inspectoratelor judetene se spunea ca contestatiile se pot depune in zilele de
18-19 iulie 2010, intre orele 8.00-16.00...Doar ca ora 16 a trecut, a mai ramas doar ziua de 19 iulie.
Sa concluzionam...Problemele aparute se datoreaza unui sistem "de securizare" introdus in ultimul moment de catre minister.Am pus "securizare" in ghilimele pentru ca, de fapt, expresia corecta era "spalare de bani publici"...Daca nu mai e nimic de furat de la transporturi pentru ca a luat Berceanu totul, de la economie pentru ca a luat Videanu tot ce se putea lua, iata ca partidul de guvernamant a gasit "solutii" si la educatie...asa numitele "coduri de bare".
In orice tara civilizata, pentru ca era vorba de bani publici, firmele care ar fi gestionat codurile de bare pentru acest tip de examen, ar fi fost cu siguranta cunoscute de catre opinia publica...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. gabriel teodorescu18 iulie 2010 la 19:04

    ...uitati un amanunt, noul parteneriat, Udrea-Funeriu, prin aparitia OUG care da posibilitatea inchirierii spatiilor de catre ministerul educatiei...unul modernizeaza, altul inchiriaza...
    ... referitor la codarea in sistem 6...6...6...6, de fapt 25 de linii parca au folosit, cred ca acestea au fost generate de un simplu soft iar listarea s-a facut prin simpla imprimare pe acele etichete colante, in rest cititoarele nu sunt asa de scumpe.

    RăspundețiȘtergere
  2. gabriel teodorescu19 iulie 2010 la 09:58

    Precizari OUG 77/2010
    Profitând de faptul că opinia publică urmărea cu atenţie succesiunea de acte normative privind creşterea taxelor, a impozitelor, tăierile de venituri etc., ministrul Daniel Funeriu şi Guvernul au adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care se dă liber la înstrăinarea bazei materiale din domeniul sportului şi tineretului.
    Prin OUG 77/2010, se aprobă, prin derogare de la mai multe acte normative, printre care şi legea Educaţiei Fizice şi Sportului, posibilitatea ca “baza materială destinată activităţii de educaţie fizică şi sport şi pentru activitatea de tineret, inclusiv terenurile aflate în administrarea ministerului educaţiei prin Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (ANST), să poată fi închiriată şi concesionată …”.....

    Funeriu a luat-o înaintea Guvernului
    Ministrul Daniel Funeriu a fost chiar mai grăbit decât Guvernul. El a prefaţat ordonanţa prin Ordinul nr. 4230 emis în 17 iunie 2010. În document se menţionează că “persoanele fizice sau juridice care închiriază un imobil al ANST pot realiza, în interes privat, unele construcţii provizorii, strict necesare pentru desfăşurarea activităţii”. Tot în acest document se mai arată că “bunurile imobile ale ANST pot fi închiriate cu prioritate pentru realizarea de activităţi sportive, culturale, de învăţămînt şi complementare acestora”. Ce înseamnă activităţi complementare, scrie negru pe alb în ordin: “Orice activităţi de producţie, comercializare, depozitare şi servicii, cu excepţia celor ce implică producţia, comercializarea, depozitarea şi servirea produselor pe bază de alcool şi tutun”. Deci lucrurile sunt mai mult decât clare. Se pune întrebarea de ce a emis ministrul Funeriu ordinul, înainte de adoptarea ordonanţei? Răspunsul este simplu: Daniel Funeriu a vrut să “legifereze” închirierea bazei materiale prin ordin de ministru, dar şi-a dat seama ulterior că îi mai trebuie un act normativ superior, care să opereze derogările de la legislaţia sportului. Fără OUG 77, “activităţile complementare” erau lovite de nulitate.

    Ce s-a concesionat, rămâne concesionat
    ...Precedente: mostre de activităţi “complementare”

    http://www.puterea.ro/news5440/Guvernul-lasa-bazele-sportive-pe-mana-smecherilor.htm

    RăspundețiȘtergere