luni, 5 iulie 2010

Elevii de la Cluj care au avut lucrari xeroxate la bacalaureat au fost exclusi din examen...

Cei 42 de elevi clujeni de la Liceul Agricol suspectaţi că şi-au şi-au multiplicat la xerox lucrările la proba de limba şi literatura română de la bacalaureat au fost excluşi de la această sesiune de examen.
“Conform regulamentului, candidaţii cu lucrările respective au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat şi vor putea să urmeze probele doar la o sesiune următoare”, a explicat Horia Corcheş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj. Pe lângă cei 42 de elevi de la Grupul Şcolar Agricol “Alexandru Borza” care au fost implicaţi în acest scandal, în judeţul Cluj au mai fost eliminaţi de la bacalaureat şapte candidaţi care au fost prinşi copiind prin metode ca fiţuica sau telefonul mobil cu căşti. Ancheta se află în curs de desfăşurare.
“în ceea ce ne priveşte, putem spune că profesorii implicaţi riscă sancţiuni ce pot ajunge de la mustrări verbale până la desfacerea contractului de muncă. Mai departe de atât se poate merge doar după finalizarea anchetei penale”, a adăugat Corcheş. Neregulile au fost descoperite de către comisia de examinare de la Colegiul Tehnic de Transporturi “Transilvania” care a observat lucrări de limba română xerocopiate ce proveneau de la grupul şcolar în cauză.
Lucrările respective fuseseră amestecate cu celelalte, iar la descoperirea faptei au fost anulate. Pe lângă ancheta declanşată de ISJ Cluj se mai desfăşoară una la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit surselor ZIUA de CLUJ.

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu: