joi, 29 iulie 2010

Ministrul Funeriu, in lista celor care se doreste a fi schimbati...

Astazi a fost dat publicitatii sondajul INSOMAR comandat de catre ziarul Cotidianul.
41,1% dintre respondenţii sondajului cred că premierul ar trebui schimbat din funcţie.
Premierul este urmat, la o distanţă foarte mare, de ministrul de finanţe, Sebastian Vlădescu, pe care 7,4% dintre români vor să îl vadă plecat din minister. Urmează Radu Berceanu, la egalitate cu Elena Udrea, cu câte 6,1% dintre voturile respondenţilor.
Şi Adriean Videanu ar trebui să plece din funcţia de ministru al economiei, cred 4,9% dintre români. 2,5% dintre români ar vrea să îl schimbe din funcţie pe Daniel Funeriu, iar 3,7% dintre români îşi îndreaptă dorinţa de schimbare către alţi membri ai guvernului.
Sondajul a fost realizat de Insomar în perioada 7-12 iulie 2010 pe un eşantion de 1149 de persoane cu eroare maximă admisă de 3%.
Daca era si ministrul Blaga lista era completa.Din cate se poate observa majoritatea ministrilor neagreati sunt de la PDL.Singura exceptie, explicabila, este cea a ministrului Vladescu.Pare putin curios ca pe aceasta lista nu se regaseste si Ministrul Muncii, Seitan...Ce observam daca citim aceasta lista printre randuri...Observam faptul ca pe aceasta lista apar in primul rand toti cei contestati din cadrul PDL ca fiind corupti, Udrea, Videanu, Berceanu...dar apare si ministrul Funeriu.Pe el nu-l acuza nimeni de coruptie, doar a gestionat eficient, crede el, examenele de bacalaureat si de titularizare.De ce credeti ca este ministrul educatiei pe aceasta lista? Ca sa nu ne mai ascundem dupa degete, va spun eu...pentru incompetenta.Sunt foarte sigur ca daca in cadrul acestui sondaj de opinie se punea intrebarea "care este cel mai incompetent ministru in functie?", Daniel Funeriu ar fi ocupat pozitia a doua, dupa premierul Emil Boc.Pentru ca orice ar face Funeriu, pe Boc chiar nu poate sa-l depaseasca la incompetenta.As mai vrea sa spun ceva despre ministrul Funeriu.L-am auzit de multe ori vorbind la televizor si parea ca se exprima foarte greu in limba romana.Pe de alta parte, in mai toate declaratiile sale, actualul ministru spune ca profesorii sunt slab pregatiti.Ei bine, eu unul am o banuiala.Eu cred ca daca actualul ministru al educatiei se exprima verbal greu, cu scrisul corect in limba romana cred ca ii este si mai dificil.De aceea as dori ca la un moment dat sa existe o proba de dictare intre ministrul Funeriu, un elev care nu a promovat examenul de bacalaureat si un profesor care nu s-a titularizat.Eu va garantez ca daca acest concurs se desfasoara
in mod corect, actualul ministru al educatiei va ocupa, in cel mai fericit caz,locul al doilea.Si cand m-am referit la organizarea corecta a acestui concurs am vrut sa cred ca, langa ministru, nu se va mai afla Oana Badea, care sa-i "sufle" raspunsurile corecte...


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. Din pacate pentru invatamantul romanesc, nici Boc, nici Funeriu nu cunosc ce este acela management educational.

    Nu stiu zau daca sunt in asentimentul dumneavoastra, dar singurii ministri de pana acum care au avut cat de cat idee despre ce inseamna invatamant performant au fost Marga si Miclea. Ecaterina Andronescu a avut o tentativa timida si spontanee doar in conflictul cu Universitatea "Spiru Haret" (ce sacrilegiu acest nume atasat unei facaturi imunde), dar s-a izbit de impenetrabilul zid al oportunismului incompetent.

    Cat despre sondajul cu pricina, electoratul nu-si cunoaste nici macar alesul dintr-un amarat de colegiu, daramite oameni care nu apar la Dan Diaconescu in Direct, Star Avatar, Te pui cu blondele sau Acces Direct. Trist, dar adevarat.

    Si in acest caz, putem vorbi oare de cultura civica, politica? Putem vorbi oare de cultura in general, atata vreme cat bibliotecile si librariile sunt frecventate doar datorita lecturilor obligatorii inainte de examenele de intrare in liceu sau de bacalaureat?

    RăspundețiȘtergere