miercuri, 7 iulie 2010

Ministrul Funeriu, astazi la Realitatea...

Astazi la pranz, pe Realitatea.Net a fost prezent ministrul Funeriu, care timp de o ora a raspuns intrebarilor venite de la moderatori.Am retinut cateva fraze din "gandirea" actualului ministru al educatiei...
"Există mai mulţi factori care au dus la procentul mic de promovabilitate la examenul de bacalaureat: Bacul a fost nefardat, este relevant prin conţinut, bine organizat, am redus fraudele. Incepând cu acest Bac, cuvântul ministrului Educaţiei a început să bată şpaga, avem o intoleranţă zero faţă de actul de corupţie" a spus actualul ministru.
Haideti sa fim seriosi...Examenul de bacalaureat a fost sustinut in foarte multe scoli din Romania, cele cateva licee la care a intervenit DNA-ul au fost doar varful "icebergului".Cat priveste "intoleranta zero", corect ar fi fost ca actualul ministru sa fi spus "toleranta zero", asa cred eu ca era "mai romaneste". M-a amuzat declaratia in care spune ca, cuvantul ministrului a inceput sa bata spaga.O fi inceput, dar mai are enorm de mult pana la sfarsit.
Este si putin caragios cum domnul ministru pare ca se "faleste" cu rezultatele slabe ale candidatilor la examenul de bacalaureat.Haideti sa fim seriosi...Ministrul educatiei chiar nu are nici o vina pentru aceste rezultate?

"Acest Bac ne arată urgenţa de a avea o Noua Lege a Educaţiei care să ofere un cadru legal pentru administratea şcolilor, profesori bine pregătiţi, un curriculum bun" a spus Daniel Funeriu.
Eu cred ca daca legea educatiei in varianta Funeriu va fi adoptata, rezultatele primului bacalaureat "sub" aceasta lege, vor fi si mai slabe.

Actualul ministru a declarat ca marea sa nemulţumire este ca " Guvernul şi Ministerul Educaţiei sunt singurele care înţeleg bine de ce e importantă Noua Lege a Educaţiei".
Hazliu, nu?

Funeriu: "Nu este o problemă că foarte mulţi tineri plecă la studii în străinătate, problema este că nu facem nimic ca ei să revină în România"
Adevarul este ca cei care pleaca la studii in strainatate chiar nu au de ce sa se mai intoarca in tara.Pe cei mai multi nu-i angajeaza nimeni iar salariile se tot micsoreaza.Ce le ofera acum Romania? Instabilitate, saracie si haos...Si "hahaituri" prezidentiale...Doar atat...

Daniel Funeriu a mai spus ca speră să se organizeze o sesiune de vară parlamentară pentru a avea o Nouă Lege a Educaţiei.Eu unul sper ca aceasta sesiune de vara sa nu aiba loc.Iar in toamna sa "se uite" de aceasta lege a educatiei. Chiar ne-am saturat de "experimente" facute pe profesori si pe elevi.

Ministrul a mai spus: " Andrei Marga mă acuză că politizez învăţământul superior.Am refuzat să fiu profesor la o facultate, tocmai pentru a nu fi acuzat că politizez sistemul. Mai mult, acuzaţiile vin din partea unor oameni care au funcţii politice şi care au condus instituţii din România."
Pentru a fi profesor la o universitate din Romania si de oriunde trebuie ca mai intai sa parcurgi cateva etape...asistent, conferentiar etc.Iar aceste etape se parcurg in timp, indiferent din ce parte a lumii ai veni.Intre fostul ministru Marga si actualul ministru al educatiei este o diferenta mult prea mare ca sa o mai comentez aici.

Referindu-se la reducerile de personal, actualul ministru a spus ca " 4.000 de titulari au rămas fără normă, dar rămân în sistem. Niciun titular nu rămâne fără normă. Aproximativ 10.000 de oameni vor pleaca din sistem din septembrie, dar ei nu sunt titulari " .
Cine vor fi cei 10.000?

In final, iata declaratia ministrului legata de banii pentru concediu:
"Reducerea de 25% a salariilor se aplică şi pe perioada vacanţei de vară. Reducerea se face pe salariul brut."
Cred ca nu va asteptati la altceva cu privire la salariile noastre pe perioada de vara.Este cat se poate de clar faptul ca ne aflam intr-o tara care nu isi respecta propriile legi.
Eu cred ca atata timp cat Codul Muncii prevede altceva, in cazul in care salariile pe perioada de concediu vor fi micsorate, singura noastra sansa este justitia.Sindicatele...aveti cuvantul...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

4 comentarii:

  1. Nenea Funeriu confunda notiunea de salariu cu aceea de indemniyatie de concediu. De unde sa stie el ca sunt lucruri diferite?

    RăspundețiȘtergere
  2. Normal era sa stie...Eu cred ca el repeta ce aude la Boc si Basescu...

    RăspundețiȘtergere
  3. lasati-l ca nu stie ce spune... si deseori mai bate si campiii!!!!!!...
    auzi perla:
    Am refuzat să fiu profesor la o facultate, tocmai pentru a nu fi acuzat că politizez sistemul...
    uita poate domnia sa ca posturile sunt blocate in inv. superior, ... sau poate pt el se facea o exceptie de porto... si aflat la guvernare... a scuze poate la privat ca madame Udrea!.
    asta e Ro. domnilor colegi si nu mai avem chiar de ce sa ne mai si miram...

    RăspundețiȘtergere
  4. mai vezi si:
    http://www.realitatea.net/1-500-de-euro--pretul-licentei-la-hyperion_722243.html

    RăspundețiȘtergere