vineri, 25 iunie 2010

Articolele respinse de catre Curtea Constitutionala...

Articolele respinse de catre Curtea Constitutionala sunt urmatoarele:

Articol respins de CCR în Legea care prevede tăierea salariilor:

Art. 9 -(1) De la data intrării în vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, precum şi indemnizaţia de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, se diminuează cu 15%.

(2) La determinarea cuantumului brut al pensiilor, precum şi a indemnizaţiei de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, ce vor fi stabilite sau acordate începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie utilizată este de 622,9 lei.

Articol parţial respins din Legea care prevede tăierea pensiilor:

Art. 1- Pe data intrării în vigoare a prezentei legi, următoarele categorii de pensii stabilite pe baza legislaţiei anterioare, devin pensii în înţelesul Legii nr.19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare:
a) pensiile militare de stat;
b) pensiile de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor;
c) pensiile de serviciu ale judecătorilor, procurorilor şi judecătorilor, respectiv magistraţilor asistenţi ai Curţii Constituţionale;d) pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea;
e) pensiile de serviciu ale personalului diplomatic şi consular;
f) pensiile de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari;
g) pensiile de serviciu ale deputaţilor şi senatorilor;
h) pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă;
i) pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi;


În urma deciziei CCR, cele două legi se reîntorc la Parlament spre a fi modificate în punctele găsite de Curte ca neconstituţionale, urmând ca după armonizarea cu punctul de vedere exprimat de judecătorii acestei instituţii şi adoptarea lor în plenul reunit, să fie trimise preşedintelui Traian Băsescu spre promulgare. Potrivit Constituţiei, prevederile declarate neconstituţionale trebuie puse în acord cu decizia Curţii în termen de 45 de zile.
Dupa cum se poate observa cele doua articole provin de la fiecare dintre cele doua legi.In concluzie, pana cand ambele legi nu vor trece din nou prin parlament ele nu se vor putea pune in aplicare.Si cand spun de punere in aplicare ma refer aici la legea micsorarii salariilor, pentru ca de pensii nici nu mai poate fi vorba.Pentru bugetari este pozitiv ca aceasta lege se intoarce la parlament pentru ca va mai dura o perioada de timp pana cand diminuarea salariilor cu 25 % va fi pusa in aplicatie.Sa nu uitam ca acum parlamentul se pregateste de vacanta si ca o eventuala sesiune extraordinara la Senat se poate face doar cu acordul presedintelui Senatului, care face parte din opozitie, deci care probabil ca nu va dori acest lucru.Si mai este ceva foarte interesant...Guvernul actual va dori sa adopte masuri imediate...Sa creasca TVA-ul la 25 % incapand de astazi?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

5 comentarii:

  1. Am adaugat blogul dumneavoastra in blogroll.

    RăspundețiȘtergere
  2. cum sa nu, chiar acum va adaug in blogroll
    nu stiam de blogul asta
    o sa va urmaresc si o sa incep si eu sa comentez aici

    RăspundețiȘtergere
  3. Link adaugat in blogroll! Puteti face acelasi lucru daca doriti.....

    RăspundețiȘtergere
  4. am postat vreo 2 articole despre invatamantul universitar
    daca doriti, v-as fi foarte indatorat daca ati putea sa imi dati o parere despre ce am postat acolo, mai ales ca va fi din partea unor (unei) persoane avizate.
    http://nanumihai.wordpress.com/2010/03/17/a-fi-student-la-transilvania/
    http://nanumihai.wordpress.com/2010/03/18/a-fi-student-la-transilvania-partea-a-ii-a/

    RăspundețiȘtergere
  5. O sa citesc cu placere articolele Dvs...

    RăspundețiȘtergere