miercuri, 16 iunie 2010

Liderul BNS si-a prezentat demisia...

Liderul Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, şi-a anunţat miercuri demisia din funcţie pe motiv că cineva trebuie să îşi asume răspunderea pentru eşecul acşiunilor de protest.
Potrivit acestuia, protestele de marţi au eşuat iar măsurile de austeritate nu au putut fi evitate, semn că mişcările sindicale nu şi-au atins scopul.
În acelaşi timp, Costin a anunţat că BNS nu renunţă la proteste şi că va susţine iniţiativa angajaţilor şi pensionarilor care vor să cheme statul în judecată pentru tăierea pensiilor şi salariilor.
Eu cred ca demisia liderului BNS este de salutat.In felul acesta, prin alegerea altor oameni la conducere, miscarea sindicala poate avea un suflu nou.
Eu cred ca acest exemplu trebuie urmat si de catre ceilalti lideri de sindicat.Pentru ca, orice s-ar spune, miscarea sindicala in raport cu masurile luate de catre guvern, a fost un esec. As vrea sa cred ca si la nivel de invatamat aceste schimbari vor avea loc.Este spre binele invatamantului...Raman consecvent cu ce am spus si alta data.Avem nevoie de oameni tineri la conducerea sindicatului, pentru a reda si credibilitate dar si forta miscarii sindicale.Si, asa cum am mai spus si alta data, propun doi lideri tineri, Liviu Pop si Sorin Dragne...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu