miercuri, 2 iunie 2010

Migratie in sens invers...

Tot mai multi senatori si deputati din grupul independentilor si din PD-L se orienteaza spre partidele de opozitie.Probabil ca, fiind in interior acum au realizat ca "valul urias" care vine acum spre PDL va avea asupra acestuia un efect de tsunami.Se pare ca cei care au migrat acum cateva luni de la partidele de opozitie vor fi reprimiti inapoi cu conditia ca la motiunea de cenzura sa voteze pentru, iar acest lucru sa se intample cu bilele la vedere.Daca tinem cont de ce s-a intamplat ieri la Camera Deputatilor atunci cand, pentru postul de judecator de la Curtea Constitutionala, candidatul PSD a obtinut 161 de voturi, fata de cele 123 ale candidatului PD-L, ne dam seama ca, in acest moment, in interiorul sau PD-L-ul nu sta pe "roze".Daca in lunile trecute "migratia" era intr-un anumit sens, acum aceasta este in celalalt sens.Daca "Legea Infometarii" mai intarzie mult in Parlament, este posibil ca pana atunci actualul guvern sa nu mai aiba majoritatea.Iar motiunea opozitiei sa treaca...
Astazi, senatorul Iulian Bădescu s-a intors in PSD.Presedintele PSD a declarat: "Ne bucurăm foarte tare că domnul senator Iulian Bădescu ni s-a alăturat în aceste momente dificile. Este un prim parlamentar care, între a rămâne la Putere şi a-şi înşela propriul electorat, a ales calea corectă. Ni s-a alăturat, va vota moţiunea de cenzură şi va fi alături de noi în confruntările politice ulterioare", a spus Ponta.
Preşedintele PSD a menţionat că îi va primi în PSD doar pe cei "care corespund, din punct de vedere politic, moral, criteriilor noastre. Nu oricine care vrea să plece acum de la Putere şi vrea să vină în Opoziţie, va fi alături de noi. Este un semnal pentru foarte mulţi alţi parlamentari care vor fi puşi săptămâna viitoare în situaţia de a face această alegere de conştiinţă. Rămân alături de oamenii care i-au votat sau rămân alături de un guvern care ia măsuri împotriva propriilor cetăţeni şi împotriva intereselor naţionale".
Asteptam ca si cei plecati din PNL sa se intoarca.Este clar ca nu vor fi primiti ca niste eroi pentru ca nu au cum sa fie asa.Probabil ca si ei realizeaza ca a sta acum la independenti sau la PD-L inseamna a avea viitorul politic compromis.Daca va reusi "sa treaca" acesta lege, PD-L-ul va ramane in istorie ca partidul care a "sacrificat" poporul pentru interesele proprii, promovand cea mai "neagra" lege din istoria Romaniei.O lege care va fi pusa mereu alaturi de legile nationalizarii si a avortului, promovate de catre comunisti.
Daca vreti o parere personala, aceasta lege nu va trece de parlament.Sunt multi chiar si in interiorul PDL-ului care nu o sustin.Va mai amintiti cum era pe vremea lui Ceausescu?
Atunci cand "conducatorul iubit" dadea directivele? Iar "politrucii" de atunci se grabeau sa le execute? Nu vedeti o asemanare intre "mult iubitul conducator" de atunci si "marinarul" de acum? Eu nu doar ca vad aceasta asemanare, dar o si simt...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Iulian Badescu nu a facut altceva decat sa-si tradeze partidul in interesul lui Sebastian Ghita.

    RăspundețiȘtergere