marți, 15 iunie 2010

Discursul lui Crin Antonescu...Remarcabil...

Astazi, la dezbaterea motiunii de cenzura discursul lui Crin Antonescu a fost remarcabil.
Cei care nu l-au auzit, o pot face accesand adresa de aici
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut un apel, marţi, la dezbaterea moţiunii, către parlamentarii PSD, PC, UDMR, PDL şi cei ai minorităţilor să ofere o alternativă României în cazul în care trece moţiunea, iar în caz contrar să facă o mişcare de rezistenţă împotriva dictaturii.
"Ne-am întâlnit în Piaţa Universităţii în numele libertăţii şi vă chem ca, astăzi, împreună cu partidele noastre, să apărăm libertatea în România. (...) E nevoie să spunem că, din această seară, dacă moţiunea trece, suntem capabili împreună să oferim o alternativă de guvernare României şi, dacă moţiunea nu trece, că suntem capabili să conducem în plan politic o mişcare de rezistenţă împotriva aberaţiei şi dictaturii", a susţinut Antonescu.
El a menţionat că îi cheamă să dea o alternativă, alături de PSD şi PNL, şi pe parlamentarii UDMR, PDL, ai minorităţilor şi ai PC: "Vă chem la acest lucru cu toată deschiderea, aşa cum îi chem şi pe cei din PC, pe cei din minorităţile naţionale, şi pe cei din UDMR care, în afară de alianţe electorale, mai au şi onoare şi mai ţin minte că au 67% dintre maghiarii din România la vârsta pensionării, îi chem şi pe oamenii din PDL care, în afară de şefi şi subalterni şi neamuri, mai au şi compatrioţi. Vă chem pe toţi, fără nicio pretenţie", a adăugat liberalul.
El a subliniat că nu are pretenţii, ci convingeri, nu are pregătire economică, dar are voinţă şi curaj.
"Şi pe baza acestui curaj, împreună trebuie să facem azi ceva pentru România. Noi, în plan politic, alţii în alt plan. Avem nevoie să ne unim forţele acum în această Românie, desprinsă de lume şi avem nevoie ca, împreună, să ridicăm cu toţii capul, să vedem ce e în jurul acestei ţări şi ce e cu adevărat în această ţară. Vă chem cu modestie, fără niciun fel de înţelegere de funcţii, la un proiect pe care îl putem numi simplu - trezirea din coşmarul succesiunilor de clientelă, angajamentul că atunci când vom guverna în ţara asta vor fi numiri politice numai miniştri şi secretari de stat, că nu ne vom bate joc de banul public şi că vom înţelege că ţara asta n-are nevoie de profeţi, de Mesia sau de partide providenţiale şi că nu vom mai putea minţi", a mai spus Crin Antonescu.
Liderul PNL a menţionat că "despre dreapta şi stânga" există tot timpul pentru a se vorbi, dorind să încheie discursul său cu un aple către Victor Ponta.
"Aş dori să închei adresându-mă nu Guvernului, ci colegului meu Victor Ponta, în calitatea sa de preşedinte al PSD. Fac asta pentru că vreau să vorbesc despre prezent, despre ce-i de făcut, despre cine trebuie să facă, şi mai ales despre viitor", a continuat Crin Antonescu.
"Mă adresez dumneavoastră ca unui om tânăr, care are suficientă experienţă cât să fi făcut pate şi dintr-un guvern Năstase şi dintr-un Guvern Boc, ceea ce nu e puţin lucru, dar unui om suficient de tânăr ca să fie, sper, încă liber. Nu-mi daţi exemplu şi model Guvernul Adrian Năsatse şi nu vă voi da exemplu şi model Guvernul Tăriceanu, chiar dacă dumneavoastră l-aţi susţinut pe al doilea şi eu nu l-am susţinut pe primul. Nu vă războiţi, în numele muncii, cu capitalul. Nu vă jucaţi de-a Che Guevara când avem nevoie de minime lucruri care să apere democraţia. Am încredere în dumneavoastră, în colegii dumneavoastră, atâţia tineri străluciţi, pentru că avem ceva de făcut împreună, care nu ţine de dreapta şi de stânga, dar ţine de democraţie", a conchis Antonescu.
Crin Antonescu este, de departe, cel mai bun orator din Parlamentul Romaniei.Imi place ca vorbeste liber si ca are replica la toate...Bravo, Crin...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu