marți, 29 iunie 2010

PSD-ul se joaca de-a motiunea?

PSD va depune o nouă moţiune de cenzură la adresa guvernului Boc. Dar cu o condiţie, să strângă 236 de voturi de la parlamentari. Liderul social democraţilor, Victor Ponta a afirmat că vrea sa fie sigur că de această dată moţiunea va trece, iar România va scăpa de Guvernul Boc.
Victor Ponta a declarat că textul moţiunii va fi scurt şi axact pe măsurile luate de Guvern şi pe efectele acestora asupra populaţiei, şi va fi semnat de către toti senatorii şi deputaţii social democraţi. Documentul va fi transmis la toate grupurile parlamentare în primul rand la PNL, dar şi la UDMR, PD-L, UNPR şi independenţi. Victor Ponta a precizat ca moţiunea de cenzură va fi depusă doar in momentul în care va fi strans numărul necesar de semnături. În cazul în care nu se va reuşi acest lucru, PSD va iniţia o campanie naţională de semnături, în special în colegiile parlamentarilor puterii, pentru a-i forţa pe aceştia ca, la următoarea moţiune, să voteze pentru demiterea Guvernului Boc. Liderul social democrat a mai declarat că PDL este la un pas de prăbuşire şi este un partid care se autodistruge.
Din comunicatul celor de la PSD rezulta ca vor depune aceasta motiune doar daca ea va fi semnata de catre 236 de parlamentari.Aceasta inseamna ca motiunea PSD-ului ar trebui sa fie semnata si de catre parlamentari din grupul celor aflati la guvernare.Este greu de crezut ca acest lucru se va intampla, la modul acesta motiunea PSD-ului pare doar la nivel teoretic.Eu cred ca pe undeva nu este vorba decat de propaganda si ca, la un moment dat, sub rezerva faptului ca nu au strans cele 236 de semnaturi, cei de la PSD vor renunta la ea.
Sa speram ca nu o sa fie asa...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu