miercuri, 30 iunie 2010

Senatul a intrat oficial in vacanta dar Comisia de Invatamant va "dezbate" Legea Educatiei si in concediu...

Legea Educatiei nationale propusa de ministrul Daniel Funeriu nu a fost finalizata de catre Senat, fiind sanse mici ca ea sa intre in vigoare incepand din anul scolar 2010-2011.
Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor pe 19 mai si a intrat dupa o saptamana in Biroul Permanent al Senatului, camera decizionala.
Pana in prezent insa, comisia pentru invatamant nu si-a dat avizul pe acest proiect de lege, iar sesiunea parlamentara s-a incheiat miercuri, 30 iunie.
Ecaterina Andronescu, senator si fost ministru al Educatiei, a explicat ca legea este in continuare in lucru la comisie, chiar daca senatorii au intrat, oficial, in vacanta.
"Noi acum lucram in comisie. Ca sa ajungem cu legea in plen trebuie sa lucram legea in comisie si am primit aprobarea Biroului Permanent sa lucram peste vara", a declarat Ecaterina Andronescu.
Intrebata daca, in aceste conditii, se poate spune cu certitudine ca anul scolar viitor va incepe in conditiile legii invatamantului aflate in vigoare, aceasta a raspuns: "Nu as putea sa spun asta pentru ca ar putea fi sesiuni exceptionale. Nu vreau sa fac o asemenea afirmatie pentru ca nu am argumentele sa sustin o asemenea varianta. Comisia de invatamant lucreaza insa si pe perioada vacantei".
"Acum discutam cum trecem de la gimnaziu la liceu. Am discutat zilele trecute trei ore si acum continuam, ca sa facem o treaba ca lumea", a mai spus Ecaterina Andronescu.
Inca de la adoptarea legii de catre deputati, fostul ministru al Educatiei si-a aratat nemultumirea cu privire la forma in care aceasta a fost votata in camera inferioara a Parlamentului, precizand ca unele aspecte vor fi modificate in Senat.
"Legea nu se afla in forma finala, Senatul este camera decizionala(...)Eu cred ca multe din lucrurile pe care le consideram perfectibile urmeaza sa fie corectate. Asa cum a rezultat legea de la Camera, autonomia universitara este omorata", a declarat in urma cu mai bine de o luna Ecaterina Andronescu, referindu-se, printre altele, la modificarea modului de alegere a structurilor universitare de conducere in noua lege a Educatiei.
Oficial lucrarile Senatului s-au incheaiat astazi.Daca nu se convoaca o sesiune extraordinara, senatorii vor reveni in luna septembrie.Si doar atunci ar putea vota forma finala a legii educatiei.Doar ca, vremurile sunt destul de "agitate" si este foarte posibil ca, peste vara, sa se convoace si o sesiune extraordinara.
Pana atunci ramane valabil actualul Statut al Personalului Didactic.Si poate ca este mai bine asa...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu