luni, 7 iunie 2010

Inca o lege declarata neconstitutionala - Legea Lustratiei

CCR a soluţionat sesizările privind neconstituţionalitatea Legii lustraţiei formulate de un număr de 29 de senatori, respectiv 58 de deputaţi din PSD. Motivarea soluţiei va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Social-democraţii au depus două contestaţii cu argumentaţii diferite, una din partea grupului parlamentar al senatorilor, iar alta din partea deputaţilor. Principalul argument invocat de PSD priveşte rezoluţia APCE şi deciziile CEDO referitoare la interzicerea condamnărilor colective.
Camera Deputatilor, camera decizionala pentru aceasta lege a votat Legea Lustratiei pe 19 mai.
Legea lustraţiei prevede limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989.
Este evident faptul ca aceasta lege trebuia data cu multi ani in urma.Daca aparea atunci cand au solicitat-o cei de la Timisoara, in 1990, prin celebrul punct 8, poate ca altele erau vremurile de acum.Dar vedeti ca desi a venit cu 20 de ani mai tarziu, tot nu poate sa fie pusa in aplicare.Ca un fapt pozitiv, mai contabilizam, in timpul profesorului de drept constitutional Emil Boc, inca o lege declarata neconstitutionala. Sa speram ca si cele pe care le asuma astazi guvernul vor avea aceeasi soarta...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu