miercuri, 23 iunie 2010

"Gradinita de vara" in sectorul 1 - Felicitari Andrei Chiliman...


Bucureştenii care locuiesc în sectorul 1 îşi pot duce şi în această vară, pentru al doilea an consecutiv, copiii la grădiniţă pe durata vacanţei mari. Preşcolarii pot fi înscrişi la Grădiniţa nr. 206, unde vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă.
Încă de anul trecut, Grădiniţa nr. 206 a organizat programul „Grădiniţa de Vară", pe care îl va continua și în acest an începând cu data de 1 iulie. Până în prezent, la "Grădinița de Vară" s-au înscris peste 70 de copii din sectorul 1.
Programul vine în întâmpinarea nevoilor părinţilor şi copiilor, deoarece preşcolarii pot rămâne la grădiniţă de la ora 08.00 până la 18.00 chiar şi în vacanţa de vară. În funcţie de numărul de solicitări, educatorii formează grupe de copii, care vor avea aceleaşi activităţi ca în timpul anului şcolar: vor învăţa să picteze, să modeleze, vor învăța ikebana şi vor face excursii.
Anul trecut, datorită vremii frumoase, elevii care au participat la „Grădiniţa de Vară" au putut ieşi zilnic cu educatoarele în parc.
„Ne-am gândit să le oferim posibilitatea şi părinţilor care nu au cu cine să-şi lase copiii în vacanţă să poată veni la noi la grădiniţă. Anul trecut am avut 30 de copii, o grupă formată din preșcolari din sectorul 1 şi nu numai. Copiii au fost foarte încântaţi, la fel şi părinţii, pentru că unii, deşi nu aveau micuții la grădiniţa noastră, i-au înscris apoi aici. Părinţii nu au fost nevoiţi să plătească sume suplimentare, ci doar obişnuita contribuţie pentru hrană", a declarat directoarea Grădiniţei nr. 206, Petronela Pătraşcu.
Un alt proiect al Primăriei Sectorului 1 destinat preşcolarilor este "Grădiniţa de Weekend", gândit pentru părinţii care vor un weekend liber. Aceştia îi pot trimite pe copii la grădiniţă în același interval orar. La acest program participă cadre didactice şi se lucrează pe centre de interes, pe metoda proiectelor.
În sectorul 1 există şi o grădiniţă cu program săptămânal (Str. Frumoasă nr. 24) pentru diferite categorii de persoane: medici care au ture de gardă, angajaţi care au multe deplasări în ţară, cadre militare, muncitori care lucrează în trei schimburi. Alocaţia de hrană e singura obligaţie de plată a părinţilor, restul cheltuielilor fiind decontate de primărie.
În prezent, în sectorul 1 se află cele mai multe centre after-school din Capitală: în aproape 70% din unităţile de învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial există programul after-school care oferă posibilitatea elevilor să ia masa de prânz, să se odihnească după terminarea cursurilor, să-şi facă lecţiile sub îndrumarea profesorilor şi să practice diverse sporturi. Un astfel de centru se află la Şcoala nr. 1 „Sfinţii Voievozi", unde cei mici beneficiază de un pedagog care le supraveghează temele, fac meditaţii la limba engleză, la care se adaugă activităţile sportive, precum şi alte activităţi de recreare.
Dupa cum se poate vedea initiativa Primariei Sectorului 1 da roade.Andrei Chiliman este cel mai competent primar din Bucuresti, iar scolile si gradinitele din acest sector sunt cele mai dotate.
Si mai este ceva legat de Andrei Chiliman.Acesta stie sa respecte profesorii.Am participat de multe ori la diverse intalniri ale primarului Chiliman cu profesorii si pot sa spun ca domnul primar este foarte apropiat de cadrele didactice.Diferenta dintre scolile din sectorul 1 si cele din celelalte sectoare este uriasa din punct de vedere al dotarilor.Si mai este ceva...In sectorul 1 toate liceele si scolile sunt supraveghiate video de catre Politia Comunitara a sectorului 1,iar agentii de paza sunt platiti tot de catre primarie.Vreau sa va mai spun ceva.Liceul unde predau eu este situat in sectorul 1 si, datorita primariei arata impecabil.Si nu doar acest liceu arata asa ci toate scolile si liceele din sectorul 1.Sunt parintele unei eleve care invata in sectorul 2...Nici nu va imaginati cat de mare este diferenta dintre o scoala din sectorul 1 si o scoala din sectorul 2.
Am fost in ultima vreme in doua scoli din sectorul 2, o scoala generala de cartier si un liceu de elita.In ambele plata agentilor de paza se facea de catre parinti si ambele aratau la fel de "nereparate"...Chiar asa...daca aveti timp liber vizitati o scoala din sectorul 1 si o alta din sectorul 2...Cu siguranta ca veti sesiza diferenta...Omul gospodar isi face iarna car si vara sanie...
Felicitari, Andrei Chiliman...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu