duminică, 27 iunie 2010

OCD-PNL4 ureaza mult succes elevilor care sustin examenul de Bacalaureat...

Luni, 28 iunie, candidaţii din sesiunea curentă care au participat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, precum şi cei din sesiunile anterioare care au solicitat reluarea probelor nepromovate vor susţine testul scris la limba şi literatura română. Proba se desfăşoară în 630 de centre la care se adaugă 93 de subcomisii. Pentru sesiunea iunie-iulie 2010 a examenului de bacalaureat s-au înscris 217.227 candidaţi.
Accesul elevilor în sălile de examen se face pe baza actului de identitate, în intervalul orar 7.30 - 8.30. Accesul candidaţilor în săli, cu orice fel de lucrări - manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. - care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare este strict interzis.
Candidaţii pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat.
Marţi, 29 iunie, elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine proba de limbă maternă. În zilele următoare, respectiv 30 iunie şi 2 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.
Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 4 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, pe segmentul orar 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 6 - 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.
Se consideră promovat la examenul de bacalaureat, candidatul care a participat la toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică şi are media generală minimum 6 (şase). Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate mai sus sunt declaraţi „respinşi".
Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Organizatia Cadrelor Didactice Liberale din cadrul PNL4, ureaza succes tuturor candidatilor inscrisi la examenul de Bacalaureat.Pentru ei zilele urmatoare vor fi cu adevarat "zile de foc".Examenul de Bacalaureat reprezinta ultimul examen pe care ei il vor sustine in calitate de elevi.Dupa 12 ani de scoala a venit si ziua de final.Doar ca acest final este, de fapt, un nou inceput...O etapa importanta din viata acestor elevi s-a terminat.Copiii de ieri au devenit adultii de acum.Nu stiu daca stiti, dar in trecut examenul de Bacalaureat era numit examenul de Maturitate...
Si pentru absolventii de acum, ca si pentru noi toti, viata isi urmeaza cursul ei firesc...O generatie termina liceul, o alta generatie "bate" la portile lui...
Bafta la examene, dragi copii...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii: