sâmbătă, 5 iunie 2010

PNL ar putea intra la guvernare, dar fără "căpuşe" de la PDL, gen Udrea, Berceanu şi alţii...

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că partidul ar putea intra la guvernare doar cu anumite conditii:
"Noi suntem dispuşi să ne asumăm această răspundere, chiar şi în aceste condiţii dramatice, dar asta numai dacă Traian Băsescu recunoaşte că a greşit cu acest guvern şi cheamă liberalii să-şi asume răspunderea. Noi venim, dar fără căpuşe de la PDL, gen Udrea, Berceanu şi alţii. Dacă Parlamentul României ne învesteşte cu programul nostru politic şi economic, nu avem nicio ezitare", a spus Crin Antonescu.
"A lovi acum sub centura nivelului de subzistenţă, nivelului de trai de pe o zi pe alta milioane de oameni, care sunt pensionari, cei mai mulţi dintre ei, care sunt oameni din educaţie, care sunt din săntate... este imoral, este inechitabil, social, este iresponsabil social şi este ineficient economic. Am explicat exact de ce ţara asta poate şi trebuie să strângă mai degrabă cureaua în sensul în care nu cumpărăm acum sute de maşini noi, mii de calculatoare, pixuri şi coli de hârtie la de zece ori preţul lor - şi sigur nu ne limităm la coli de hârtie şi la pixuri -, de ce în acest moment nu ne putem permite să reducem cu un sfert salariile şi aşa la nivelul subzistenţei şi pensiile, cele mai multe aduse de noi de liberali la limita de plutire", a mai spus Antonescu.
"Servitorii lui Traian Băsescu din Guvern, servitorii lui din presă, repetă că nu am propus nici o soluţie despre această chestiune puntuală pentru că de acolo trăiesc ei, pentru că ăia sunt banii pe care ei îi jupoaie, cu mamele lor, cu firmele mamelor lor, cu firmele taţilor lor, cu firmele amantelor lor, cu firmele prin care aceşti bani strânşi din impozitele puse pe ceea ce mai mişcă în economia reală în românia, strânşi din impozitele necăjiţilor de bugetari sunt banii noştri şi devin banii lor. Dar de acolo nu vor să taie niciun leu", a mai spus Antonescu.

Este insa greu de crezut ca Traian Basescu isi va asuma greseala de a fi numit acest guvern.La cum il stiu eu pe presedinte, din ambitie acesta este in stare sa ne lase sa ajungem la limita cea mai de jos a economiei si tot nu va ceda.Vedeti ca inca de la inceputul guvernarii PDL-iste, din toamna lui 2008, Traian Basescu arunca vina pe guvernarea Tariceanu.Uitand ca tocmai in timpul acestei guvernari s-a inregistrat cea mai mare crestere economica de dupa Revolutie.Si, uitand ca atunci tot el era presedintele tarii.Eu cred ca, de fapt, domnul Antonescu are dreptate.In acesta tara nu o sa fie bine pana cand nu se termina cu firmele clientelare.Atata timp cat cei de la putere "jefuiesc" pentru firmele lor si ale familiilor lor, bugetul de stat, nu avem practic nici o solutie.Vedeti si dumneavoastra unde s-a ajuns cu aceste lucruri, chipurile pentru a se salva economia se doreste sa se micsoreze pensiile si salariile.Doar ca, de fapt, problema este alta."Rechinii" de la putere s-au inmultit exponential si nu le mai ajung banii din buget.Si atunci, singura solutie este saracirea populatiei.Asa cum am mai spus, nu sunt de acord sa dau un singur leu acestui guvern, atata timp cat am banuiala ca acest leu ajunge la Udrea&Co.
Cu fiecare zi care trece presa aduce noi dovezi de coruptie la nivelul cel mai inalt.Vedeti si Dvs ca Ministerul Educatiei sta pe un "butoi de pulbere".Zilnic, de acolo ne parvine cate o informatie noua legata de coruptie.Se spune in popor ca "pestele de la cap se impute"...Am citit in presa ca firma pe care Melania Vergu o detine alături de fiul ei i-a oferit actualului ministru al educatiei, gratuit, consultanţă politică în campania pentru Parlamentul European, după care fiul ei i-a devenit acestuia asistent la Bruxelles.
"Într-adevăr, l-am consiliat pe domnul Funeriu în campania pentru Parlamentul European, însă nu a fost un act remunerat. Atât eu, cât şi fiul meu, ne-am implicat în ceea ce dumneavoastră numiţi consultanţă politică pentru domnul Funeriu la acel moment. În fapt, i-am dat nişte sfaturi. Şi este esenţial să subliniez că i le-am dat gratis. Mai sunt şi proşti ca mine pe lumea asta, care fac lucruri gratis, din prietenie", a declarat Vergu pentru Mediafax.
Ce nu spune doamna Vergu, este ca sfaturile ei de atunci nu au fost tocmai gratuite.
Pe baza lor dansa a fost numita consilier al ministrului si apoi a "castigat" proiectul denumit "Practică să înveţi, învaţă să practici", in valoare de 16.381.211 lei. Aproape 13 milioane de lei din suma totală vor fi suportaţi de Uniunea Europeană, prin POS-DRU, iar statul român va asigura o co-finanţare de aproape 1,8 milioane de lei.
"Ca sa concluzionam, doamna Vergu...Pentru sfaturile acelea de atunci ati primit 1.8 milioane de lei din partea statului roman.Evident ca, avand concursul celui "consiliat" acum niste ani, ministrul de acum, Funeriu...Ca intre prieteni..."

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu