duminică, 6 iunie 2010

Cătălin Croitoru (PDL) propune exceptarea profesorilor de la reducerile salariale cu 25%

Deputatul PDL Cătălin Croitoru a propus vineri (4 iunie 2010) exceptarea profesorilor de la reducerile salariale cu 25%, susţinând că, din motive de moralitate, regimul aplicat unor regii autonome sau companii cu capital majoritar de stat, care au fost restructurate, trebuie aplicat şi în situaţia învăţământului care, din 2005, a trecut prin etape succesive de restructurare.
Concret, deputatul PDL amendează chiar primul articol al proiectului de lege privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar. El propune introducerea unui alineat suplimentar care spune că reducerea cu 25% a salariilor nu se aplică angajaţilor din învăţământ, întrucât sistemul a suferit o restructurare în 2009 şi 2010 prin desfiinţarea a 34.000 de posturi.
“Măsurile de austeritate şi restructurare imediată trebuie aplicate în primul rând în zona administraţiei de stat, centrală şi locală, unde în ultimii ani au avut loc creşteri spectaculoase ale numărului de salariaţi”, îşi motivează Croitoru amendamentul.
Probabil ca cei de la PDL nu vor tine cont de acest amendament, dar un alt lucru este important.
Cu siguranta ca daca a apucat sa propuna acest amendament, Catalin Croitoru va trebui sa mearga pana la capat.Este un om care cunoaste sistemul de invatamant, a fost lider de sindicat atatia ani de zile.Prin acest amendament el a deschis cutia Pandorei, in sensul ca acum chiar nu mai are de ales.Ori ramane un om de scoala si, la motiunea de cenzura voteaza pentru, ori ramane om politic si atunci va vota impotriva, cu remarca ca ar vota o lege la care nu s-a tinut cont de amendamentul sau.Pana la urma este vorba de o problema de constiinta...
Si mai este ceva.Se tot vehiculeaza ca, in cazul in care motiunea pica vor avea loc cateva schimbari in guvern.Una dintre ele trebuie sa fie la ministerul educatiei, pentru ca acolo presa a semnalat lucruri grave.Daca va mai amintiti, atunci cand s-a ales ministrul educatiei au concurat Funeriu si Croitoru.Initial a castigat Croitoru, dar a renuntat in favoarea actualului ministru.
Nu vreau sa cred ca, deputatul Catalin Croitoru a depus acest amendament doar pentru a ne impresiona atunci cand va deveni ministru.Sa spuna ca este, de fapt, de partea noastra...
Daca va dori cu adevarat sa fie de partea noastra nu are decat o singura sansa.Sa retraga proiectul legii educatiei din parlament..


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu