miercuri, 16 iunie 2010

Bugetarii si pensionarii vor da statul in judecata...

Blocul Naţional Sindical va pune la stâlpul infamiei parlamentarii care au votat împotriva moţiunii, astfel că sindicaliştii vor începe, în teritoriu, o campanie publică împotriva acestora.
La nivel de colegii vor fi distribuite afişe, însoţite de fotografiile acestora, astfel încât populaţia să fie informată cu privire la identitatea celor care au dat gir pachetului de măsuri de austeritate propus de Guvern, se arată într-un comunicat al BNS.
De asemenea, BNS va acorda asistenţă tuturor celor care vor să dea în judecată Guvernul pentru reducerea salariilor.
În acelaşi timp, BNS va pune la dispoziţia pensionarilor un pachet informativ detaliat cu privire la procedurile tehnice pe care le au de îndeplinit dacă, la rândul lor, doresc să dea în judecată Guvernul.
Conflicte de muncă
Acelaşi comunicat precizează că sindicatele BNS de la nivelul companiilor şi instituţiilor publice vor începe demersurile pentru deschiderea de conflicte de muncă ce vor fi urmate de greve acolo unde se îndeplinesc formalităţile legale.
Biroul Executiv al BNS, întrunit miercuri în şedinţă de urgenţă, după votul dat ieri de Parlamentul României pe marginea moţiunii de cenzură, a decis să continue acţiunile împotriva Guvernului României stabilind un plan care are în vedere proteste de stradă, dar şi măsuri de natură juridică.
Protestele vor continua la Palatul Cotroceni la o dată ce va fi stabilită de comun acord cu celelalte confederaţii sindicale la întâlnirea ce va avea loc joi.
Despăgubiri uriaşe
În cazul în care justiţia va da câştig de cauză bugetarilor şi pensionarilor, Guvernului nu îi va fi deloc uşor.
Şi asta pentru că la BNS sunt afiliaţi circa 50.000 de sindicalişti din sectorul bugetar, respectiv din domenii precum administraţie publică, penitenciare, protecţia copilului, instituţii de cultură sau biblioteci.
Toţi angajaţii acestora pot depune acţiuni în instanţă, consiliaţi de specialiştii BNS.
Un lucru este cat se poate de clar.Daca legea trece si de Curtea Constitutionala singura noastra sansa este sa dam in judecata guvernul.Vor fi enorm de multe procese si, in felul acesta, puterea legislativa va fi in blocaj.Si, ca sa fiu sincer eu chiar cred ca acolo, la tribunal avem mari sanse de a castiga.Poate ca in acest moment doar asta ne-a mai ramas.Sa ne cautam dreptatea in justitie...Sa nu uitam ca si ei judecatorii sunt in situatia noastra.Si pentru ei salariile vor fi micsorate cu 25%.Asa ca, atunci, la judecata vor putea sa dea verdictul nu doar cu articolele de lege, dar si cu sufletul...Este chiar foarte interesant ce se va intampla.Multa lume nu a crezut ca aceste reduceri salariale vor fi puse in aplicare.Si poate ca, doar atunci cand vor vedea ca sunt cu adevarat oprite, vor incepe sa protesteze.
Sa va mai spun ceva...Abia astept alegerile viitoare...Sunt curios daca PDL-ul va mai intra in Parlament.Spun doar de PDL pentru ca "independentii tradatori" oricum nu aveau nici o sansa.
Am vazut astazi pe net o noua lista a rusinii.O puteti accesa de aici
Si inca ceva...
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat marti, 15 iunie, urmatoarele decrete pentru promulgarea unor legi:
- Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.5/2010 pentru infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Cetatenie;
- Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.22/2009 privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii;
Inca doua agentii, pe banii publici...Ca tot au taiat pensiile si salariile...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

3 comentarii:

  1. CEDO stabileste ca salariul este un drept de posesie. Autoritatile nu pot taia abuziv salariile! (Document)

    CEDO califica dreptul salarial “o posesie”

    VEZI:
    http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com/cedo-stabileste-ca-salariul-este-un-drept-de-posesie-autoritatile-nu-pot-taia-abuziv-salariile-document/

    RăspundețiȘtergere
  2. gabriel teodorescu21 iunie 2010 la 22:37

    Judecatorii CEDO au conchis ca drepturile salariale reprezinta un drept de posesie, si ca fiecare cetatean are dreptul la un linistit beneficiu al posesiilor sale. Pe baza acestei hotarari, cred ca toti salariatii bugetari carora li se vor taia abuziv salariile de catre autoritati, pot obtine castig de cauza la instantele nationale, pentru ca exista un precedent.

    RăspundețiȘtergere
  3. ... presupunerile unui profesor...
    ...presupunere...
    ... presupunem ca indemnizatia de concediu nu trebuie sa fie afectata de legea diminuarii salariilor personalului bugetar......presupunere si constructie logica:
    Conform art. 141 alin 4 din Codului muncii, "(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă. "
    Art. 145 din Codul muncii zice, la alin. 2 ca: "(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu. "
    Art. 103 din Statutul personalului didactic prevede urmatoarele: "Art. 103. Cadrele didactice beneficiaza de dreptul la concediu astfel:
    a) concediul anual cu plata, în perioada vacantelor scolare, respectiv universitare, cu o durata de cel putin 62 de zile, exclusiv duminicile si sarbatorile legale; [...]".
    ...
    ... deducere:
    ...drepturile noastre de a fi platiti pentru concediul la care avem dreptul se naste inainte de intrarea in vigoare a legii din 2010...indemnizatia de concediu se calculeaza ca o medie a veniturilor din ultimele 3 luni...etc. ... Legea cu scaderea cu 25% a veniturilor bugetarilor, la aceasta data nu este inca in vigoare...
    ... chiar daca plata acestor drepturi se face la o data ulterioara intrarii in vigoare a legii care diminueaza veniturile bugetarilor, ea nu mi se aplica, pentru ca legea nu retroactiveaza.
    ...consecinte...
    ...angajatorul si ordinatorul principal de credite CL... ne datoreaza indemnizatia pentru concediul de odihna - intreaga, neafectata de legea cu diminuarile, data de guvernul lui Boc!...

    ...daca aceasta constructie logica si juridica e gresita, va rog pe dumneavoastra ... sa o corectati...

    RăspundețiȘtergere