marți, 29 iunie 2010

Avocatul Poporului a fost sesizat cu privire la marirea TVA-ului...

Asociaţia Magistraţilor din România a sesizat Avocatul Poporului cu privire la neconstituţionalitatea procedurii prin care a fost modificat Codul Fiscal.
In acest comunicat se precizeaza ca:
" Potrivit art. 139 alin. (1) din Constituţia României „Impozitele, taxele şi orice alte venituri ale bugetului de stat şi ale bugetului asigurărilor sociale de stat se stabilesc numai prin lege”.
Or, O.U.G. nr. 57/2010, fără a face referire la textul constituţional menţionat şi la prevederea art. 4 din Legea nr. 571/2003 potrivit cu care:
"Art. 4. - (1) Prezentul cod se modifică şi se completează numai prin lege, promovată, de regulă, cu 6 luni înainte de data intrării în vigoare a acesteia.
(2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intră în vigoare cu începere din prima zi a anului următor celui în care a fost adoptată prin lege"
instituie măsuri financiar-fiscale, respectiv impozite (drepturile de autor şi drepturile conexe, activităţi independente, tichete de masă, tichete cadou, drepturi de hrană, dobânzi la depozite etc.) prin încălcarea grosolană a cadrului constituţional,înfrângând, totodată, şi predictibilitatea legilor prin înlăturarea anteriorităţii măsurilor termenului cu 6 luni şi a aplicabilităţii acestora în anul următor celui în care au fost adoptate,aşa cum dispune art. 4 din Legea nr. 571/2003.
Deoarece drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute în Constituţie sunt grav afectate prin măsuri anticonstituţionale, vă rugăm a vă exercita prerogativele constituţionale în vederea asigurării conformităţii măsurilor luate cu dispoziţiile constituţionale, nefiind posibilă în nici o circumstanţă şi sub nici un pretext încălcarea legii fundamentale a ţării".


Cine doreste sa citeasca documentul integral o poate face de aici

In felul acesta, Avocatul Poporului va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la faptul ca marirea TVA-ului este neconstitutionala. Si o luam de la capat...Doar ca ar fi cu adevarat caraghios pentru guvernul Boc ca si aceasta lege sa fie declarata neconstitutionala.
Desi daca este sa judecam statistic si sa tinem cont de faptul ca majoritatea legilor contestate la Curtea Constitutionala au fost declarate neconstitutionale, ar fi normal ca si aceasta lege sa aiba aceeasi soarta...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

3 comentarii:

  1. ... nu poate fi sesizat Avocatul Poporului... si pt porcismele ...macar din acest an... ale acestor guvernanti???...macar pe sumele mari... unde apar semnaturi grele...ale abilitatilor puterii...
    vezi:
    [QUOTE]... Zi de zi ... Romania ramane fara bani... datorita incompetentei abilitatilor aflati la guvernare...
    ...
    Eximbank. Cât ne costă promovarea echipei cumnatului lui Geoană
    Cum câştigă clientela PNL de la Eximbank 800.000 de euro
    http://www.romanialibera.ro/actualitate/ev...uro-191923.html
    ...
    Contractul Bechtel, pentru construcţia Autostrăzii Transilvania, este unul dintre cele mai controversate proiecte de anvergură naţională. Statul român achită miliarde de euro pentru o autostradă din care a fost realizat abia 10% în şapte ani. Iar România contabilizează pierderi în continuare. CNADNR a pierdut recent procesul cu consultantul statului la încheierea contractului, avocata Simona Neagu, şi posibilitatea de a recupera circa 6 milioane euro...

    http://www.porcisme.ro/component/content/a...idice-pe-asfalt
    ...
    ... de la ultima postare Romania si-a majorat ... porcismele... de peste 1 miliard de EURO... deci rata in care este furata Romania se pastreaza( peste 4 miliarde de RON ...)....s-a ajuns la sf. lunii iunie 2010 la incredibila suma... 6.433.923.805 EURO
    Porcisme - Romania furata zi de zi
    Pana acum, site-ul www.porcisme.ro a inregistrat porcisme in valoare de:

    6.433.923.805 EURO [/QUOTE]
    ... deci ...
    ATENTIE ... BANI IMPUTABILI... ABILITATILOR ...
    vezi sumele recente...
    800.000 EURO ... domnului Boc- PM, si Guvernului
    6 milioane de euro...domnului Berceanu + conducerea CNADNR societate subordonata Ministerului Transporturilor
    ...
    ce nu am inteles ... De ce nu a Avocatul Poporului referitor la ordonatele guvernului privind diminuarea salariilor, pensiilor si indemnizatiilor sociale???...
    ... poate la dumneavoastra ... voi gasi un raspuns pertiment...

    RăspundețiȘtergere
  2. "Suntem grupul profesorilor liberali afiliati la Organizatia Cadrelor Didactice PNL4.Adresa noastra de blog este http://ocd-pnl4.blogspot.com
    Va rugam sa ne adaugati in lista Dvs de bloguri si, daca sunteti de acord, sa ne comunicati pentru a va adauga si noi in lista noastra.

    Cu multumiri,
    OCD-PNL4"

    Eu v-am adaugat! Astept reciprocitate...

    RăspundețiȘtergere