luni, 28 iunie 2010

Mita la bacalaureat?

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a afirmat astăzi că în afara faptului că 18 elevi nu s-au putut prezenta din motive obiective la proba scrisă de limba şi literatura română, iar alţi cinci au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze, nu s-au înregistrat incidente semnificative la examenul de bacalaureat.
Acestea sunt declaratiile oficiale ale Ministrului Educatiei.Care ne spune ca nu
s-au inregistrat incidente semnificative, astazi la bacalaureat.
Evident ca nu aveam pretentia ca ministrul sa fie informat despre ce se intampla in teritoriu...Pentru ca lucrurile nu stau chiar asa...
Peste 250 de elevi de clasa a XII-a de la Liceul "Alexandru Vlahuta" din localitatea Podu Turcului, judetul Bacau, au fost blocati, peste trei ore si jumatate in incinta unitatii de invatamant, in urma unei descinderi a procurorilor DNA, care suspecteaza un caz de luare de mita.
Potrivit unui profesor supraveghetor aflat in unitatea de invatamant, in aceasta situatie s-au aflat 251 de elevi care au sustinut examenul de bacalaureat si carora nu li s-a permis sa iasa din cladirea sau din curtea scolii, in urma unei descinderi a procurorilor DNA, impreuna cu lucratori ai Detasamentului de Interventie Rapida.
In jurul orei 12.30, anchetatorii au inchis portile si usile liceului si i-au tinut acolo pe elevi si profesori, fara sa le dea vreo explicatie, a declarat corespondentului MEDIAFAX unul dintre profesorii supraveghetori, David Vasile.
Descinderile procurorilor au avut loc in urma unor suspiciuni ca un elev de la seral ar fi oferit 2.000 de lei comisiei de bacalaureat.
Conform unor surse neoficiale, ar fi avut loc perchezitii si la locuintele directorului si directorului adjunct al liceului.
Din cate cunosc eu, este prima oara in ultimii ani de zile cand se ajunge la asa ceva...Aviz amatorilor...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

7 comentarii:

  1. Sunt reticent... Până nu e totul clar ca lumina zilei prefer expectativa.

    P.S. V-am trecut în blogroll-ul personal, aşa cum v-am promis.

    RăspundețiȘtergere
  2. UPDATE:... Peste 200 de absenti in prima zi de BAC... in jud. Cluj...
    asa ca domnul ministru... este constant in actiuni... minte cu nerusinare...

    RăspundețiȘtergere
  3. ... mai exact...
    Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, in prima zi de desfasurare a examenului de BAC au fost absenti 236 de elevi. "Din cei 6397 de absolventi inscrisi au fost prezenti 6159. Ca situatii deosebite se poate semnala eliminarea a doi candidati, insa in rest proba s-a desfasurat fara probleme deosebite", se arata intr-un comunicat al ISJ Cluj.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua stimati colegi. Desi cu un pic de intarziere, imi face placere sa va anunt ca v-am, trecut la lista mea de bloguri urmarite pe http://cornelpieptea.blogspot.com/.

    RăspundețiȘtergere
  5. V-am adaugat si noi...Multumim...

    RăspundețiȘtergere